Božićni bazar u subotu, 30. novembra u Njemačkoj ambasadi

27.11.2019. 17:27 / Izvor: Akta.ba

Tradicionalni božićni bazar koji organizuju uposlenici Njemačke ambasade Sarajevo održat će se u subotu, 30. novembra, od 12:00 do 16:00 sati u zgradi Njemačke ambasade,

Tradicionalni božićni bazar koji organizuju uposlenici Njemačke ambasade Sarajevo održat će se u subotu, 30. novembra, od 12:00 do 16:00 sati u zgradi Njemačke ambasade, na adresi Skenderija 3. 

Posjetioce očekuje raznovrsna ponuda od tradicionalnih kulinarskih specijaliteta poput božićnih kolačića, kuhanog vina, njemačkih kobasica sa roštilja, do unikatnih rukotvorina, adventskih vijenaca i ukrasa. 

Takođe će predstavnici lokalnih inicijativa i udruženja osoba sa poteškoćama, s kojima Ambasada blisko sarađuje, predstaviti svoje proizvode i ručne radove. 

Svojim učešćem bazar će podržati i mnogobrojni partneri Njemačke ambasade.

Važno je napomenuti da posjetioci kupovinom na ovom bazaru učestvuju u akciji prikupljanja sredstava u dobrotvorne svrhe. Kao i  svake godine, sav prihod će biti doniran udruženjima kojima je pomoć potrebna. 

Pored humanitarnog karaktera ovaj bazar je godinama prepoznatljiv i po veseloj i opuštenoj prazničnoj atmosferi i ugodnom druženju, navodi se u saopćenju.

Bazar će otvoriti njemačka ambasadorica Margret Uebber u 12:15 sati.

Ulaz je slobodan!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave