Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

CPE: Interaktivni trening "Uspješna prezentacija"

04.04.2018. 14:10 / Izvor: Akta.ba

Centar za poslovnu edukaciju organizuje jednodnevni interaktivni trening "Uspješna prezentacija" u Sarajevu 24. aprila te 26. aprila u Tuzli. Iskoristite 10 % popusta za rane prijave do 13. aprila i požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16.

"Želimo vam pomoći da unaprijedite svoje vještine prezentacije i javnog nastupa te postanete izvrsni u poslovanju. Kroz trening će vas voditi vrhunski stručnjak Najra Krvavac-Perišin, koja je, u proteklih 20 godina, organizirala, pripremala i vodila na stotine prezentacija i moderacija najrazličitijih tematika i karaktera, a svoja dokazana iskustva stavlja vama na raspolaganje. Trening obiluje primjerima iz prakse i u potpunosti je interaktivan. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse" kažu iz centra za poslovnu edukaciju.

Vještina prezentiranja je, uz prirodne predispozicije, jedna od onih na kojima cijeli život trebamo raditi, razvijati je i prilagođavati novim tehnikama i tehnologijama. Također, ona je jedna od rijetkih čija je primjena podjednako važna u privatnom i poslovnom životu. Na ovom treningu ćete naučiti sve o četiri ključne faze prezentiranja: pripremi, razradi, prezentaciji i post-festum fazi. 

Trening je namijenjen širokom spektru polaznika, jer gotovo da ne postoji odrasla osoba kojoj prezentacijske vještine nisu među prioritetnim. Dodatno, na treningu ćete savladati tremu od javnog nastupa, naučiti kako komunicirati sa različitim javnostima i razviti vlastite kompetencije za koje niste ni znali da ih posjedujete. Dodatno, dio treninga je posvećen i vještinama uspješne moderacije. Trening obuhvata tehnike vizualizacije, postavljanja i razrade pitanja i kognitivnih vještina.

Šta ćete naučiti?

• Tehnike postavljanja pitanja
• Uloga moderatora
• Tehnike vizualizacije
• Argumentacijske tehnike
• Upotreba medija i brošura
• Odnosi s javnostima 

"Nerazumljivost niti izdaleka nije dokaz učenosti."

Stoga ćemo na ovom treningu raditi na razumljivoj, zanimljivoj i – USPJEŠNOJ prezentaciji. 

Koristi za pojedince i organizaciju

Vještine prezentiranja i javnog nastupa postaju jedne od najvažnijih vještina u modernom poslovanju. Svaki put kada razgovaramo sa klijentima, partnerima ili javnošću mi ustvari prezentiramo. Uspjeh je moguć samo ako našu informaciju prenesemo publici ili klijentima na efektan način te pobudimo istinski interes za našim proizvodom, uslugom ili projektom.

Teme

• Vrste prezentacija
• Priprema prezentacije
• Struktura prezentacije
• Kako uspostaviti odnos s publikom 
• Audiovizualna pomagala
• Kako se nositi s tremom
• Neverbalna komunikacija
• Uzrocima loše...
• ... i karakteristikama uspješne prezentacije

Kome je namijenjen trening?

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje prezentacijske vještine i oslobode se straha od javnog nastupa. Svi oni koji imaju potrebu da prezentiraju, prodaju, predstavljaju i najavljuju imat će veliku korist od ovog treninga, uključujući prodajno osoblje, menadžere, direktore malih i srednjih firmi, vlasnike obrta, zaposlene u javnom sektoru i studente koji žele steći dodatna znanja i certifikat iz ove oblasti. 

Trener / Najra Krvavac-Perišin

Strateškim komunikacijama i disciplinama Odnosa s javnostima se bavi 20 godina. Radila je na elektronskim medijima, televizijama OBN, NTV Hayat i HRT, u marketinškim agencijama u BiH i regionu, a u posljednjih 10 godina je ekspertski konsultant na različitim projektima koji su usko vezani za obrazovanje, a naročito obrazovanje odraslih u Bosni i Hercegovini.
Dugogodišnja je saradnica GIZ projekta „Podrška obrazovanju odraslih“, te projekata Evropske Unije i UN agencija. Autoricaje kampanje „Heroji svakodnevnice“, posvećene naknadnom sticanju osnovnog obrazovanja odraslih. Kolumnista je različitih magazina u BiH i Hrvatskoj. Aktivan je učesnik u zagovaranju dopuna Zakona o obrazovanju odraslih u FBiH. Moderatoricaje različitih medijskih događanja, konferencija i manifestacija. Godišnje održava 30 treninga u disciplinama javnog nastupa i uspješnog prezentiranja, verbalne i neverbalne komunikacije, organizacijske komunikacije i interne i eksterne komunikacije. Najrine prezentacije su interaktivne i obiluju primjerima iz prakse.

Mjesto i vrijeme održavanja
Sarajevo 24. april 2018; 9-17h
Tuzla 26. april 2018; 9-17h

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju akreditovani CPE certifikat.

Centar za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća škola u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 12.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja SK i TK, a ovlašteni smo TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16.

Više informacija o treningu i prijava na https://trening.cpe.ba/prezentacija/ ili nas pozovite Sarajevo 033 260 505 i Tuzla 035 245 222.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave