Dvodnevna interaktivna radionica: MS Project

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Dvodnevna interaktivna radionica: MS Project

06.03.2019. 12:02 / Izvor: Akta.ba

Dvodnevna interaktivna radionica

MS Project 

Iskoristite 20 % popusta do 20. marta

SARAJEVO 29. i 30. mart

Naučite MS Project uz Damira Karamehmedovića i mr. sc. Safeta Zečevića

Pomoći ćemo vam da optimizirate vaše upravljanje projektima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski projekt menadžeri koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grupi do 12 polaznika. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse. 

MS Project je program osmišljen da pomogne menadžerima prilikom planiranja, praćenja i kontrole realizacije projekata. Bez sumnje je najrasprostranjeni i najomiljeniji alat projekt menadžera. Omogućava jednostavniju izradu projektnog plana, definisanje projektnih zadataka, dodjelu resursa na zadatke, praćenje napretka realizacije, izradu i praćenje budžeta kao i vrlo jednostavno izvještavanje o statusu projekta. Odličan je alat za jednostavnu izradu i evaluaciju različitih scenarija realizacije projekata, poređenje i odabir najboljeg rješenja.  

Vrhunski menadžeri širom svijeta svakodnevno koriste MS Project.  

Osnovni razlog za široku rasprostranjenost MS Project-a je što je MS Project je dio paketa MS Office i kao takav ima vrlo sličan korisnički interfejs sa ostalim programima kao što su dobro poznati MS Word ili MS Excel, što obezbjeđuje brzo i jednostavno učenje i korištenje. Aplikacija u pozadini ima moćne i efikasne alate za upravljanje projektima svih veličina, a funkcionalnosti se mogu proširiti korištenjem MS Servera koji omogućava upravljanje portfoliom na nivou organizacije. Korisnici ga vole jer im štedi trud i vrijeme sa korisnim funkcijama kao što su filtriranje, auto-complete, skrol, zum, ubacivanje novih kolona i ostale slične funkcije. Dodavanje novog zadatka ili uvođenje resursa je moguće izvesti u par klikova. Također, posjeduje i veliki broj funkcija koje omogućuju jednostavno planiranje i upravljanje resursima na projektu. Dodatno, sve promjene projektnog plana prikazuje u realnom vremenu i momentalno daje vremenske i budžetske projekcije tako da odmah imamo na raspolaganju predstavu kako će izgledati kraj projekta. Sve ove funkcije posebno dolaze do izražaja prilikom izmjena projektnog plana, kada se vrlo brzo definiše i pripremi za usvajanje ažurirani projektni plan. Posebna snaga MS Projecta je korištenje predefinisanih ili prilagođenih izvještaja čime se detaljan izvještaj o statusu projekta dobiva sa par klikova.  

ŠTA ĆETE NAUČITI?  

 • Osnove projekt menadžmenta
 • Priprema terminskog plana 
 • Definisanje projektnih zadataka 
 • Upravljanje resursima
 • Upravljanje budžetom
 • Praćenje realizacije projekta
 • Upravljenje izmjenama na projektu
 • Priprema izvještaja
 • Integracija sa ostalim MS Office aplikacijama

 

Grupa je ograničena na 12 učesnika. Tokom radionice polaznici se dijele u timove te kroz praktičan rad na radionici prolaze sve faze upravljanja projektom sa primjerima iz različitih industrija. Dobit ćete priliku direktno komunicirati sa predavačima te predstaviti realne situacije u radu sa kojima se susrećete.

Od trenera koji su upravljali višemilionskim projektima saznajte i dodatne savjete i trikove koji vam mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Ova radionica je za vas

 • Ako želite da prošitite svoje znanje upravljanja projektima
 • Ako ste menadžer 
 • Ako ste projekt menadžerima ili bi željeli da budete
 • Ako ste član projektnog tima
 • Ako pripadate IT sektoru (programer ste ili web dizajner)
 • Ako ste građevinac i arhitekta  

U slučaju da ste barem na jedno pitanje odgovorili sa DA, znači da ste na pravom mjestu.

Kome je radionica namijenjena

Ova radinica namijenjena je projekt menadžerima, stručnjacima u kontrolingu, finansijama, računovodstvu, internoj reviziji, poslovnoj analizi, menadžerima u NVO sektoru, kao i svima drugima koji žele usavršiti korištenje projekt menadžment alata te tako unaprijediti način obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti. 

Networking

Iskoristite priliku za networking sa liderima i kolegama iz industrije

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat.

CPE predavači

Damir Karamehmedović

mr. sc. Safet Zečević

Za više informacija i prijave posjetite https://trening.cpe.ba/msproject/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave