IFAT 2014 - vodeći svjetski stručni sajam za vode 05.- 09. maja u Minhenu

07.04.2014. 08:13 / Izvor: eKapija.ba
IFAT 2014 - vodeći svjetski stručni sajam za vode 05.- 09. maja u Minhenu

Ovaj sajam se održava svake dvije godine i daje najaktuelniji i najoptimalniji pregled internacionalnih dešavanja na tržištu praktičnih rješenja iz oblasti otklanjanja otpada, reciklaže i tehnologije zaštite okoliša.

IFAT 2014 - vodeći svjetski stručni sajam za vode, otpadne vode, upravljanje otpadom i sirovinama,

05.- 09. maj 2014., Minhen

Sajam IFAT  je jedan od vodećih sajmova za vode, otpadne vode, upravljanje otpadom i sirovinama. Ovaj sajam se održava svake dvije godine i daje najaktuelniji i najoptimalniji pregled internacionalnih dešavanja na tržištu praktičnih rješenja iz oblasti otklanjanja otpada, reciklaže i tehnologije zaštite okoliša. Kompetentnost sajma IFAT upotpunjuje i opsežan kongresni program koji ove godine uključuje demonstracije recikliranja automobila i građevinskog materijala, stručna takmičenja, prezentacije izlagača i specijalne teme kao što je inteligentna urbanizacija, UN Water Center itd.

Na sajmu IFAT 2014 će se predstaviti slijedeće tematske oblasti: crpljenje i distribucija vode; kanalizacija i otpadne vode; otklanjanje otpada i reciklaža; čišćenje ulica, zimska služba; sanacija i priprema tla; proizvodnja energije iz otpadnih materijala; prečišćavanje izlaznog plina i iskorištenog zraka; zaštita od buke i zvučna izolacija; dekontaminacija starih gradilišta; mjerna, regulacijska i laboratorijska tehnika; sirovine; usluge; nauka i istraživanje.

Internacionalna i stručno kompetentna struktura izlagača i posjetilaca sajma IFAT je izvrsna baza za intenzivnu i plodonosnu razmjenu znanja i iskustava.

Organizator sajma je Messe München International koji sa oko 40 stručnih sajmova za investiciona dobra, potrošačku robu i nove tehnologije spada među vodeće svjetske sajamske kuće.

Više informacija o sajmu IFAT možete naći na www.ifat.de/en/Home

Kontakt u BiH:

PREDSTAVNIŠTVO NJEMAČKE PRIVREDE U BOSNI I HERCEGOVINI

Fra Ađela Zvizdovića 1 (UNITIC/B3), 71000 Sarajevo

Amra Šurković

Tel.: +387 33 295 914

E-Mial: amra.surkovic@ahk-bih.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave