ABSL organizuje međunarodnu konferenciju "Unleashing the potential!"

25.05.2022. 11:43 / Izvor: Akta.ba
ABSL

Investitorima, članovima ABSL-a u Bosni i Hercegovini i na drugim ABSL lokacijama, međunarodnim organizacijama i poslodavcima bit će predstavljene mogućnosti lokalnog tržišta.

Investitorima, članovima ABSL-a u Bosni i Hercegovini i na drugim ABSL lokacijama (Poljska, Češka, Švicarska, Rumunija, Latvija i Albanija), međunarodnim organizacijama i poslodavcima bit će predstavljene mogućnosti lokalnog tržišta u vidu kompanija, usluga, resursa i kompetencija kao i uspješne/inovativne prakse ove značajne industrije.

"Kroz tematski odvojene sekcije razgovarat ćemo o budućnosti i novim modelima rada, digitalnoj transformaciji, umjetnoj inteligenciji i najvažnijoj temi, upravljanju talentima. Poseban segment bit će namijenjen studentima koji će dobiti priliku upoznati se sa kompanijama koje čine najbrže rastuću industriju naše zemlje i mogu im ponuditi kvalitetne prilike za dalji profesionalni razvoj u našoj zemlji.", saopćeno je.

Na konferenciji će učešće uzeti govornici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Poljske,Srbije, Hrvatske, Velike Britanije.

ABSL

"Asocijacija Poslovnih Servis Lidera u BiH organizira Godišnju konferenciju kako bi potaknuli promjene i katalizirali razvoj i rast industrije poslovnih servisa u Bosni i Hercegovini, kao i na Zapadnom Balkanu. Raznolik dnevni red uključuje događaje kao što su debatne sesije s lokalnim i međunarodnim liderima iz ovog sektora, interesantne, inspirativne govore o novim inicijativama i poslovima koji se realiziraju u našoj zemlji. Naša vizija jeste da ABSL konferencija postane vodeći događaj u ovom dijelu svijeta za industriju poslovnih servisa obzirom da jedini na Balkanu okupljamo internacionalne eksperte i razgovaramo o najavažnijim temama relevantnim za industriju poslovnih servisa/BPO/ITO. Prošlogodišnja konferencija pokazala se kao izvrstan iskorak u zbližavanju domaćih i inostranih lidera ove industrije i sigurni smo da će svaka naredna biti korak bliže ka našem cilju stvaranja kvalitetnog i progresivnog poslovnog eko-sistema.", saopćio je Adi Softić, menadžer za odnose sa članicama u ABSL BiH.

Učestvovati na konferenciji možete online ili u Hotelu "Hills" putem prijavnog linka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave