Peti internacionalni sajam pčelarstva i pčelarske opreme od 24. do 26. augusta u Bihaću

23.08.2012. 08:38 / Izvor: Fena
Peti internacionalni sajam pčelarstva i pčelarske opreme od 24. do 26. augusta u Bihaću

Oko 30 pčelara iz BiH okupit će se od 24. do 26. augusta na Glavnom trgu u Bihaću u okviru petog Internacionalnog sajma pčelarstva i pčelarske opreme "Put zlata 2012.".

"Naši ciljevi ove godine su da educiramo pčelare, promoviramo kvalitet meda prikupljenog u Unsko-sanskom kantonu i motiviramo djecu da jedu više meda", izjavio je predsjednik tima za organizaciju sajma Šefik Rošić.

Kao jedan od ključnih događaja u okviru sajma najavljen je okrugli sto o temi "Direktna korist pčele u poljoprivredi i negativni uticaji na život pčele", te predavanje "Pčele u 21. stoljeću".

Ovi programi realiziraju se uz podršku USAID/Sida FARMA projekta i projekta IFAD.

Organizatori su ove godine za posjetioce pripremili interesantne programe i sadržaje. Bit će organizirana nagradna igra, sajamski popusti, programi za djecu, degustacije meda i bogat kulturno umjetnički program.

Sajam će za posjetioce biti otvoren sva tri dana od 8 do 20 sati.

Peti po redu sajam Put zlata Bihać organizira Savez pčelara Unsko-sanskog Kantona uz podršku Vlade USK, Općine Bihać, Poljoprivrednog zavoda USK, Turističke zajednice USK, RTV USK, USAID/Sida FARMA projekta i projekta IFAD.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave