Regionalna konferencija "Povrat ilegalno stečene imovine"

27.03.2018. 14:15 / Izvor: Akta.ba
Regionalna konferencija 'Povrat ilegalno stečene imovine'

Konferencija je dio projekta "Borba protiv korupcije na zapadnom Balkanu i jačanje regionalne saradnje na području povrata imovine".

Regionalna antikorupcijska inicijativa (RAI) i Savjet za individualna prava u Europi (AIRE) u saradnji sa vladom Velike Britanije i OSCE, organizuju regionalnu radnu konferenciju na temu  Jačanje saradnje na polju povrata imovine.

Cilj konferencije je predstavljanje nalaza komparativne analize koju su pripremili AIRE Centar, London i Sekretarijat RAI-a u vezi sa oduzimanjem nezakonito stečene imovine, na Zapadnom Balkanu. Analiza se posebno osvrće na konačne sudske presude u slučajevima korupcije. Na konferenciji će također  biti predstavljena i iskustva iz Bugarske, Hrvatske, Moldavije i Rumunije, kao i ključni međunarodni instrumenti koji regulišu ovu oblast.

Konferenciju će otvoriti Nj.E. Edward Ferguson, ambasador Velike Britanije u BiH. Učesnicima će se obratiti i Biljana Braithwaite, menadžerka Programa za Zapadni Balkan AIRE centra u Londonu, Vladan Joksimović, rukovodilac RAI sekretarijata te Fermin Cordoba, šefa Odjela za ljudsku dimenziju pri Misiji OSCE-a u BiH u Bosni i Hercegovini.

Konferencija je dio projekta "Borba protiv korupcije na zapadnom Balkanu i jačanje regionalne saradnje na području povrata imovine", koji se provodi uz podršku vlade Velike Britanije i OSCE.

Projekat analizira efikasnost učinkovitost i poštivanje ljudskih prava u kaznenopravnim sistemima jugoistočne Europe u vezi sa zapljenom i oduzimanjem sredstava stečenih kriminalnim aktivnostima.

Za više informacija možete kontaktirati info@prbih.com ili broj telefona +387 33 263 505.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave