Banja Luka: Trening "CRM - stvaranje zadovoljnih profitabilnih kupaca" 29. i 30. novembra

22.10.2011. 08:12 / Izvor: eKapija.ba
Banja Luka: Trening 'CRM - stvaranje zadovoljnih profitabilnih kupaca' 29. i 30. novembra

Inovacioni centar Banja Luka u partnerstvu sa ASEE d.o.o., 29. i 30. novembra 2011. godine organizuje dvodnevni trening "CRM- stvaranje zadovoljnih profitabilnih kupaca".

Idealan trening za sve one koji se pitaju: Zašto profitabilni kupci odlaze? Kako od nezadovoljnog kupca napraviti zadovoljnog? Kako zadovoljnog kupca pretvoriti u promotera moje kompanije? Zašto CRM?

Danas niko više ne može reći kako „ima“ kupce. Oni su samo izvjesno vreme tu i naši su sve dok se ne pojavi neko ko će kvalitetnije i ekonomičnije zadovoljiti njihove potrebe. U takvim uslovima ključno je graditi dugoročne odnose sa kupcima, znati kakva očekivanja imaju, diferencirati ih po njihovoj vrijednosti i potrebama, te odrediti strategiju rada sa svakim od njih, jer od toga zavisi i ukupno poslovanje organizacije. Zbog toga je neophodno razvijati dobre odnose sa njima i znati rješavati pobleme koji se pojavljuju na putu razvoja vaše saradnje.

Kroz trening će vas sprovesti stručni ASEE (Adizes Southeast Europe) predavač i konsultant Miroslav Solomun, sa 30 godina iskustva u marketingu. Radni vijek je uložio u praktičnu primjenu marketinga i afirmaciju ove aktivnosti kao holističke filozofije rada svake kompanije. Posjeduje jedinstveno iskustvo u kreiranju i izradi različitih vidova internih i eksternih analiza u marketingu, stalno naglašavajući mjernost i analize kao prvi korak u donošenju svake poslovne i marketing odluke.

Obuka će se održati u utorak i srijedu, 29.i 30.11.2011. god, u trajanju od 09:00-17:00 časova u savremeno opremljenim prostorijama Inovacionog centra Banja Luka, i namijenjena je prodajnim menadžerima, top menadžerima i vlasnicima, direktorima marketinga, direktorima prodaje, saradnicima u marketingu, prodajnim predstavnicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave