Save the date – 8. MSCommunity BiH konferencija

Najave / KONFERENCIJE I KONGRESI

Save the date – 8. MSCommunity BiH konferencija

08.10.2019. 09:43 / Izvor: Akta.ba

MSCommunity konferencija, koja se održava osmu godinu zaredom, jedan je od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini. Okuplja veliki broj IT profesionalaca iz cijele regije. Svake godine na konferenciji se govori o posljednjim svjetskim trendovima i tehnologijama iz Microsoftovog, ali i drugih IT ekosistema. Osmo izdanje ove konferencije bit će  održano 25.10.2019. godine u Hotelu Hills na Ilidži, Sarajevo, pod sloganom //GR8!. Istaknuti stručnjaci iz BiH i regije, dokazani profesionalci i MVP-jevi, održat će predavanja iz oblasti cloud infrastrukture, razvoja softvera, umjetne inteligencije i tehnologija za Internet of Things (IoT). Govorit će se servisima na Azure platformi, bazama podataka, DevOps-u, kao i upravljanju IT projektima. IT kompanije i pojedinci će, također, imati mogućnost da se povežu s potencijalnim klijentima ili saradnicima. 

Konferencija MSCommunity se, zajedno sa NetWork konferencijom, pokazala kao jedan od najznačajnijih IT događaja ove vrste u BiH. Organizator konferencije je neprofitno udruženje MSCommunity BiH, koje djeluje već 17 godina. Od osnivanja 2002. godine, pa sve do danas, Udruženje radi na ostvarivanju primarnih ciljeva, a to su razmjena znanja i iskustava između korisnika, administratora, inžinjera, programera i partnera u Bosni i Hercegovini, kao i svih IT entuzijasta. 

 

"Svake godine se trudimo da posjetiocima konferencije obezbijedimo najaktuelnije sadržaje iz IT svijeta, koje isporučuju priznati i poznati predavači iz cijele regije. I ove godine ćemo slušati sjajne sesije predavača kao što su Jasmin Azemović, Marin Franković, Luka Manojlović, Tomislav Lulić i mnogi drugi koje naši posjetioci dobro poznaju sa regionalnih IT konferencija. Zahvaljujući našim sponzorima, učešće na konferenciji je i ove godine besplatno. Duboko vjerujemo u dijeljenje znanja na ovaj način, te svim zainteresovanima želimo omogućiti da prisustvuju", rekao je Damir Dizdarević, predsjednik udruženja MSCommunity BIH i jedan od organizatora konferencije.

Registracija za konferenciju će biti besplatna, čime se omogućava mladim ljudima da se upoznaju sa novim IT trendovima i svojim potencijalnim poslodavcima. Svi zainteresovani se već mogu registrovati putem oficijelne web stranice mscommunity.ba, gdje je dostupna i lista svih predavača i predavanja na konferenciji. 

Konferenciju ove godine održavaju kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, Authority Partners, SYS Company, Veeam, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, Prointer, Sarajevski kiseljak, Lanaco i Sessionize.com.

Akta.ba je jedan od medijskih partnera.

Ovogodišnju konferenciju MSCommunity je moguće pratiti putem društvenih mreža FacebookLinkedIn i Instagram.

#mscommunitybih

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Najave