Primjena savremenog koncepta menadžmenta ljudskih resursa

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Primjena savremenog koncepta menadžmenta ljudskih resursa

Ovaj otvoreni seminar će Vam pomoći da razumijete, organizujete, planirate, kontrolišete, usmjeravate i unaprijeđujete menadžment ljudskih resursa u svojoj radnoj sredini, da bi uspješno ostvarili željene poslovne rezultate.

27.01.2015. 09:53 / Izvor: eKapija.ba

Primjena savremenog koncepta menadžmenta ljudskih resursa

Datum: 12.-13.02.2015.

Mjesto:Sarajevo

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje

Kontakt osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com , info@businesseduca.com

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 09.02.2015.

Ljudski resursi su pokretači svih organizacija,samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti HRM će obezbjediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za zaposlene. Definišite ključne probleme u obavljanju menadžmenta ljudskih resursa u Vašoj organizaciji i utvrdite mogućnosti i načine za njihovo uspješno rješavanje.

Menadžment ljudskih resursa ne predstavlja samo upravljačku funkciju u organizaciji već predstavlja i stratešku funkciju organizacije .Analiza posla kao proces prikupljanja svih relevantnih podataka koji se odnose na posao kao što su sadržaj i priroda posla, vještine, znanja, sposobnosti i dr.predstavljaju neophodan input za većinu podfunkcija HRM-a i temelj su svega što radi odjel/služba za ljudske resurse. Analiza posla je vezana za planiranje ljudskih resursa,regrutovanje i selekciju,ocjenjivanje performansi zaposlenih i predstavlja osnov za kvalitetnu sistematizaciju radnih mjesta.

Motivacijom uposlenika i razvojem sistema za MLJR u organizacijama povećava se šansa ne samo za zadovoljstvo uposlenika već i jačanje u odnosu na konkurenciju što povećava i sposobnost i vrijednost organizacije. Bez obzira na finansijsko stanje organizacije menadžeri treba da izaberu i primjenjuju i materijalne i nematerijalne strategije nagrađivanja.

Uticati na motivaciju uposlenika znači povećati njihove radne rezultate veću odgovornost i obaveze.

Ovaj otvoreni seminar će Vam pomoći da razumijete, organizujete, planirate, kontrolišete, usmjeravate i unaprijeđujete menadžment ljudskih resursa u svojoj radnoj sredini, da bi uspješno ostvarili željene poslovne rezultate.

Tokom ovog seminara učesnici će moći da:

· Identifikuju ključne elemente menadžmenta ljudskih resursa

· Otkriju zašto je organizacija menadžmenta ljudskih resursa ključna za  ostvarivanje poslovnog uspjeha organizacije

Kakve koristi će imati organizacija i pojedinac

SEMINAR JE NAMIJENJEN

Menadžerima, rukovodiocima, direktorima, šefovima organizacionih jedinica, službama/odjelima za ULJR, kadrovskoj službi i pravnicima koji rade u njoj, vođama timova, svim javnim institucijama, zdravstvenim ustanovama, privatnim preduzećima, općinama/opštinama, bankama I svima koji žele reformisati i unaprijediti rad svojih organizacija i zainteresiranim za HRM.

Kratki sadržaj seminara:

1. Funkcije menadžmenta ljudskih resursa

2. Analiza posla (kvalitetna sistematizacija radnih mjesta)

3. Upravljanje radnim učinkom

4. Motivacija zaposlenih i strategije nagrađivanja

5. Timski rad preduslov za uspješno poslovanje

METODE RADA

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina, radionice, simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave