Seminar: Projekt menadžment

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Seminar: Projekt menadžment

Seminar je namjenjen svim organizacijama i preduzećima koji u svom poslovanju vode projekte.

20.07.2016. 13:50 / Izvor: Akta.ba

Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju I poslovno savjetovanje organizuje seminar na temu Projekt menadžment. Seminar će se održati u Mostaru - 08.08.2016, Sarajevu - 09.08.2016. i Banja luci - 19.08.2016.

Rok za prijavu za sve datume je 04.08.2016.Broj polaznika je ograničen zbog interaktivnosti u radu.

KOTIZACIJA ZA SEMINAR JE 120,00KM+PDV. Ukoliko se iste organizacije prijavi najmanje tri učesnika ukupna kotizacija je 200,00 KM +PDV. Projekt menadžment predstavlja skup elemenata koje menadžer projekata kroz posjedovanje vještina upravljanja ljudskim resursima,vještina komuniciranja,delegiranja,upravljanja vremenom,vođenja i upravljanja timovima u određenom vremenskom periodu ideju treba pretvoriti i oživjeti kroz projekat uz minimalna ulaganja.

Bez obzira da li se bavite tehnologijom,marketingom,organizacijom,upravljanjem ljudskim resursima,konsaltingom,finansijama i bankarstvom..... poznavanje I savladavanje vještina predstavlja osnov za uspješnije poslovanje kroz poziciju menadžer projekta od osnova projekt menadžmenta,faza u ciklusu projekta,sastavljanjem timova,upravljanjem problemima u projektu do evaluacije i završnog izvještaja.

SEMINAR NAMJENJEN

Seminar je namjenjen svim organizacijama i preduzećima koji u svom poslovanju vode projekte bez obzira dal se radi o marketingu,finansijama,proizvodnji,konsaltingu,voditeljima projekata,stručnjacima za HRM,privatnim i javnim preduzećima,javnim institucijama kao i pojedincima koji žele unaprijediti svoje vještine u poslovima vođenja projekata i svim zainteresiranim.

SADRŽAJ SEMINARA

-Osnove projekt menadžmenta

-Planiranje kao prva faza projekt menadžera(definisanje problema,ciljevi projekta,aktivnosti projekta..)

-Sastavljanje timova(određivanje uloga u timu i dinamika realizacije projekta..)

-Upravljanje projektom(delegiranje odgovornosti,praćenje napretka projekta,vođenje,kontrola..)

-Rješavanje nastalih problema(upravljanje vremenom,upravljanje ljudskim resursima)

-Evaluacija i završni izvještaj(evaluacija i priprema završnog izvještaja)

-Praktičan rad kroz radionicu-Pisanje koncepta prijedloga projekta

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja I vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja koja ćete moći primjeniti u svojim organizacijama.

Kontakt osoba: Nadira Duraković

e-mail: business.educa@gmail.com Facebook

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave