Seminar o menadžerskim alatima i vještinama

Najave / SEMINARI I EDUKACIJE

Seminar o menadžerskim alatima i vještinama

Seminar će se održati od 20.-22.10.2016. u Brelima.

21.09.2016. 13:55 / Izvor: Akta.ba

MENADŽERSKI ALATI I VJEŠTINE KOD USPJEHA VOĐENJA I UPRAVLJANJA ORGANIZACIJAMA

Datum:20.-22.10.2016.

Mjesto: Brela, Hrvatska

Organizator: Business-Educa d.o.o.Centar za edukaciju i poslovno savjetovanje

Kontakt  osoba: Nadira Duraković

mob.: +38761311881

e-mail: business.educa@gmail.com

www.businesseduca.com

Rok za prijavu je 04.10.2016.

Menadžment predstavlja proces planiranja, organizovanja, vođenja i kontrole aktivnosti zaposlenih i korišćenja drugih resursa organizacije kako bi se postigli postavljenji organizacioni ciljevi.

Upravljanje pomoću ciljeva je proces postavljanja individualnih ciljeva menadžera ili zaposlenih,praćenja njihovog ostvarivanja ili davanja povratne informacije menadžerima i zaposlenima.

Planiranje kao najvažnija funkcija menadžmenta predstavlja proces postavljanja budućih ciljeva,pravaca akcijje,sredstava i načina ostvarivanja postavljenih ciljeva.Planiranje predstavlja dugoročnu strategijsku orjentaciju preduzeća i njegovog poslovanja.

Organizovanje je proces usklađivanja ljudskih i materijalnih resursa,dodjeljivanje određenih zadataka i odgovornosti pojedincima i grupama a sve u svrhu ostvarivanja postavljenih planova.

„MENADŽMENT je proces vođenja organizacije koji obuhvata skup racionalno projektovanih postupaka potrebnih i dovoljnih za OSTVARENJE osnovnih ciljeva  društva i trajanje organizacije u vremenu i datim uslovima okoline tržišta.

Menadžeri su ljudi koji objedinjavaju skup postupaka svjesnosti stalnog u vremenu razvoja i unapređenja procesa rada sistema kojima upravljaju.    

"Ljudski resursi su pokretači svih organizacija,samo adekvatno bavljenje ljudima, uvođenje sistema za HRM ili dio aktivnosti ULjR će obezbjediti efikasno funkcionisanje organizacija gdje su koristi višestruke kako za organizaciju tako i za zaposlene".

SEMINAR NAMJENJEN

Menadžerima svih razina,direktorima,rukovodiocima,šefovima odjela i organizacionih jedinica,službama/odjelima za ULJR,općinama/opštinama,bankama,javnim institucijama,privatnimpreduzećima i svima koje interesira ova tema i može im pomoći u njihovom ličnom razvoju i vođenju i upravljanju organizacijama

KORISTI ZA UČESNIKE SEMINARA

Polaznici seminara će savladati I produbiti menadžerske alate i vještine  te kroz interaktivni rad ,igranje uloga i  vježbe proći kroz funkcije menadžmenta,upravljanje pomoću ciljeva(S.M.A.R.T.)funkcije HRM-a, te kroz posebne teme u praktičnom dijelu, delegiranje odgovornosti,upravljanje vremenom,i pružanje povratne informacije.

 Kratki sadržaj seminara:

• Funkcije menadžmenta(planiranje,organiziranje,vođenje i kontrola)

• Upravljanje pomoću ciljeva

• Savremeni koncept upravljanja ljudskim resursima

• Upravljanje vremenom(hitno-bitno)

• Delegiranje odgovornosti(kako,kada i koje zadatke delegirati)

• Pružanje povratne informacije-kako pružiti efikasnu povratnu informaciju

Metode rada:

Individualni i timski rad kroz razmjenu iskustava i stjecanja novih znanja i vještina,radionice,simulacije i kroz igranje uloga nastojimo uključiti sve polaznike u interaktivnost rada, te praktičnim primjerima doći do zajedničkih rješenja

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave