Završen Međunarodni oldtimer rally u Sarajevu

09.05.2011. 08:26 / Izvor: eKapija.ba
Završen Međunarodni oldtimer rally u Sarajevu

U povodu Dana Kantona Sarajevo, 7. i 8. maja 2011. godine, u Sarajevu je održana manifestacija pod nazivom 9. međunarodni oldtimer rally, u organizaciji Oldtimer kluba Sarajevo.

Generalni sponzor manifestacije bio je "AUTOline", glavni zastupnik Daimlera AG u Bosni i Hercegovini, a učestvovalo je oko 60 posada iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Nova generacija C-klase je kao safety car predvodila kolonu oldtimera oba dana manifestacije.

(Automobil nagrađen Grand prix nagradom)

Učesnici su u subotu, 7. maja, prošli gradom, uz posjetu muzeju Tunel i natjecanje u spretnosti na Vilsonovom šetalištu. U nedjelju, 8. maja, u poslijepodnevnim satima, ispred Narodnog pozorišta Sarajevo održana je izložba za građane Sarajeva, te dodjela nagrada učesnicima.

Grand prix za najljepše vozilo po izboru građana ponio je oldtimer Ahmeda Sejdića iz Sarajeva, Mercedesovov model W170 S iz 1950. AUTOline je dodijelio posebnu nagradu za najlijepši Mercedesa-Benz oldtimer, Jakešu Vranješu iz Kaštela, za njegov Mercedes 220 S iz 1958. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza