Grad Zenica i Ragbi savez BiH u junu domaćini Evropskog prvenstva u sedmici

Pauza / SPORT

Grad Zenica i Ragbi savez BiH u junu domaćini Evropskog prvenstva u "sedmici"

29.05.2019. 08:24 / Izvor: Akta.ba

Delegacija Ragbi saveza Bosne i Hercegovine u kojoj su bili predsjednik Semir Hahić, potpredsjednik prof.dr.sc. Damir Kukić, generalni sekretar Armin Berberović i Adi Mahić boravila je jučer u radnoj posjeti gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću.

Tokom jednosatnog sastanka razgovarano je o pripremama za organizaciju Evropskog prvenstva u ragbiju 7 koje će se održati 22. i 23. juna u našem gradu. 

"Zbog dobro poznate situacije u državi, Ragbi savez BiH još uvijek ne može računati na sredstva od Vijeća ministara BiH ili sa drugih viših nivoa vlasti. Grad Zenica nam je maksimalno izlazio u susret i pomoći će i ovaj put. Očekujemo da će u Zenici u periodu od sedam dana ragbijaši ostvariti preko 1.200 noćenja, što je velika stvar za turizam, privredu i promociju grad", rekao je Semir Mahić, predsjednik RgS BiH.

Za gradonačelnika Kasumovića neupitna je podrška Grada ovakvim projektima i manifestacijama.

"Bolje prilike za promociju Zenice, naše privrede, kulture i svega nema od ove. Vjerujem da će naši privrednici, odnosno hotelijeri i drugi shvatiti značaj održavanja velikih sportskih priredbi u našem gradu i podržati danas ragbijaše, sutra atletičare, odbojkaše, košarkaše, rukometaše...Svakako da ćemo u granicama mogućnosti pomoći i ovu ragbi i sportsku međunarodnu priredbu", rekao je gradonačelnik Kasumović.     

Kako su istakli predstavnici Ragbi saveza BiH, sportski cilj bh. ragbi 7 reprezentacije na predstojećem turniru bit će da izbori ostanak u grupi sa selekcijama Švedske, Danske, Balgije... čiji su nacionalni savezi mnogo bogatiji, a uslovi za treniranje kvalitetniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza