Kako bi bilo guglati današnje web stranice u slavnim 80-ima

08.08.2015. 10:15 / Izvor: 24sata
Kako bi bilo guglati današnje web stranice u slavnim 80-ima

Dizajn je pojednostavljen, fotografija uopće nema i podsjeća na teletekst. Projekt nema veze s Googleom, ali daje dojam kako bi izgledalo pretraživanje u 80-ima

Svi znamo kako internet izgleda danas. Puno fotografija i videa pa još većih fotografija i puno kratkih tekstualnih poruka po društvenim mrežama s još sličica ili grafika.

No, kako bi današnji web izgledao u Googleu 80-ih godina 20. stoljeća? Retro fanovi iz Austrije omogućili su upravo to. Dizajneri iz projekta mass:werk kreirali su stranicu u stilu prvih dana interneta.

Dizajn je vrlo pojednostavljen, fotografija uopće nema i podsjeća na teletekst. Projekt nema veze s Googleom, ali daje dojam kako bi izgledala potraga za današnjim modernim stranicama u 80-ima.

Isprobali smo i kako bi izgledao portal 24sata.hr da se vrati u prošlost.

Google je pak pokrenut tek 1998. godine kao istraživački projekt na Sveučilištu Stanford u Kaliforniji. Vrlo brzo je počeo dobivati na popularnosti zbog kvalitetnih rezultata pretrage po čemu je prepoznatljiv sve do danas.

Ovu retro montažu možete isprobati na ovom linku, a nakon otvaranja trebate izabrati slovo "S" za potragu (Search) ili "L" za sreću (I'm feeling lucky).

Foto: Massawerk

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza