Osma bosanskokrupska Čorbarijada 29. juna: U toku prijave takmičarskih ekipa

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Osma bosanskokrupska Čorbarijada 29. juna: U toku prijave takmičarskih ekipa

13.06.2019. 13:31 / Izvor: Akta.ba

Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje i ove godine organizuju bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno  druženje građana i njihovih gostiju.

Osma Čorbarijada održat će se u subotu, 29. 6. 2019. godine kod Šumarske kuće u Šujnovcu, a prema najavama očekuje se rekordan broj ekipa koje će se takmičiti u spravljanju najbolje čorbe.

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene prikladne simbolične nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 28. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 4 člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Rezervacija mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši se na isti način. Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza