Pauza / KULTURA I FILM

Poželjeli ste putovati kroz vrijeme? Posjetite "Zanimljive muzeje" BiH i Crne Gore

03.06.2021. 15:03 / Izvor: Akta.ba

Europska unija je kroz projekat "Zanimljivi muzeji" podržala kreiranje jedinstvene turističke ponude s fokusom na muzeje u Hercegovini i prekograničnom području Crne Gore, u cilju promoviranja regije kao multietničke i kulturno raznolike evropske destinacije.

Preko 20 muzeja i turističkih organizacija i agencija sudjeluju u kreiranju ponude koja će uključivati i ruralna područja, priopćilo je Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK.

Cilj je ostvariti saradnju između muzeja i turističkih agencija, na osnovu koje će agencije kreirati konkretne paket aranžmane s fokusom na posjete muzejima.

Stoga je od 1. do 3. lipnja za 12 turističkih agencija i radnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske organiziran posjet muzejima u Konjicu, Jablanici, Mostaru i Ljubuškom, tijekom koga se razgovaralo o mogućnostima suradnje.

"Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, veliki je interes putnika za putovanjima u regiji. Turistički radnici pokušavaju kreirati i ponuditi nove sadržaje putnicima. Nama se učinila posebno interesantnim sjeverna Hercegovina, koja je kao pojam nešto novo i možda privlačno gostima. Posebno atraktivnom je mogu učiniti zanimljivi muzeji za koje nismo do skoro ni znali. Pripremamo konkretnu ponudu za naše goste i ovo studijsko putovanje iskoristit ćemo da sa lokalnim akterima dogovorimo detalje ponude", rekao je turistički radnik iz Hrvatske Siniša Lukač.

Zahvaljujući projektu "Zanimljivi muzeji" u narednom periodu očekuje se sličan posjet muzejima Crne Gore, kao i njihova promocija.

Projekt "Zanimljivi muzeji/Amusing Museums" kroz program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora financira Europska unija, a zajednički ga provode Udruženje LiNK iz Mostara, u suradnji s Nacionalnim muzejom Crne Gore (CG) i Općinom Jablanica (BiH).

Ukupna vrijednost projekta je oko 400.000 eura, od čega Europska unija financira 300.000 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza