ASA Osiguranje doniralo računarsku opremu Klinici za dječije bolesti Tuzla

02.04.2015 10:48:44
ASA Osiguranje doniralo računarsku opremu Klinici za dječije bolesti Tuzla

ASA OSIGURANJE jučer je svečano doniralo računarsku opremu Klicini za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

ASA OSIGURANJE jučer je svečano doniralo računarsku opremu Klicini za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Opremu su u ime ASA OSIGURANJA uručili direktor društva, Feđa Morankić i direktor filijale Tuzle, Goran Juričenko, dok je zvanični domaćin posjete bio načelnik Klinike za dječije bolesti, dr. Edin Husarić. Donirana oprema u iznosu od 2000,00 KM olakšat će svakodnevnog funkcionisanja Klinike, a donacijom je ASA OSIGURANJE nastavilo svoju strategiju etičnog i društveno odgovornog poslovanja.

Naglašavajući kako je poslovanje ASA OSIGURANJA usmjereno ka približavanju, jačanju i njegovanju odnosa sa lokalnim zajednicama, direktor društva, Feđa Morankić, istakao je da Društvo svake godine aktivno podržava razvoj i afirmaciju sporta, nauke, kulture i privrede na državnom, ali i lokalnom nivou. "Izbor ASA OSIGURANJA je njegovanje kulture optimizma, a kroz direktne kontakte sa našim partnerima i orijentiranost na rješenja. Vjerujemo da će ova donacija pomoći Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla i sigurno ćemo nastaviti sa ovakvim aktivnostima", rekao je Morankić te poželio puno uspjeha UKC Tuzla u budućnosti.

Načelnik klinike za dječije bolesti UKC Tuzla, dr. Edin Husarić, posebno se zahvalio predstavnicima društva na ovoj pomoći. "Donacija će nam sigurno pomoći da dodatno modernizujemo naše kapacitete i unaprijedimo naše svakodnevno funkcionisanje. Zahvaljujem se ASA OSIGURANJE-u na povjerenju i iskreno se nadam da će i druge kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine slijediti ovaj primjer i doprinositi svojim lokalnim zajednicama", naveo je dr. Husarić.

ASA OSIGURANJE je domaće osiguravajuće društvo, osnovano od strane ASA HOLDING-a i Bosna Reosiguranja, koje je počelo sa radom u oktobru 2007. godine. Društvo je razvilo rasprostranjenu mrežu podružnica u glavnim ekonomskim centrima u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi