Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

#DevelopersArena premašila očekivanja organizatora i učesnika

Početak konferencije je obilježio govor gospodina Edina Mehića, osnivača BIZOO-a koji je pričao o tome kako je Silikonska dolina, koja je bila poznata po zlatu i hipicima, postala vodeća IT zajednica u cijelom svijetu.

14.07.2014. 13:50 / Izvor: eKapija.ba

Business Innovation Zoo (BIZOO) je zajedno sa HUB387 organizovao jednodnevnu konferenciju pod nazivom #DevelopersArena, koja se održala u subotu 12. jula u prostorijama Academy387 u Bosmal City Centru. Konferenciji je prisustvovalo blizu 200 developera iz cijele BiH koji su došli da čuju interesantne govornike i panele.

Naglasak ove konferencije je bio na IT trendovima u svijetu kao i na kreiranju IT zajednice u BiH. Organizatori su se složili da BiH IT društvo treba biti svjesno svojih internih problema te se udružiti u kreiranju zajednice koja bi osigurala slobodan protok informacija među developerima, freelancerima kao i kompanijama iz IT I ICT sektora.

Početak konferencije je obilježio govor Edina Mehića, osnivača BIZOO-a koji je pričao o tome kako je Silikonska dolina, koja je bila poznata po zlatu i hipicima, postala vodeća IT zajednica u cijelom svijetu.

“Nevjerovatno je imati uvodni govor pred 200 inžinjera i to u subotu u 9 sati ujutro. Ova konferencija predstavlja odličnu energiju, otvorenost i spremnost da izgradimo najbolju kulturu i okruženje za inovacije i napredak u BiH,” izjavio je Edin Mehić.

Nakon uvodnog govora gospodina Mehića, uslijedio je niz odličnih prezentacija koje su vodili Admir Tuzović, Damir Zekić, Ferid Ajanović, Ceco Gaković i Fariz Saračević.

Nakon prezentacija su uslijedili paneli u kojima su učestvovali mnogi ključni igrači i pokretači zajednice kao što su Edin Saračević, Edin Mehić, Enis Šahinović, Miro Svrtan, Boris Ostojić, Senad Uka, Muamer Ribica i mnogi drugi.

DevelopersArena je podržana od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem projekta Partnerstvo za Inovacije (www.innovation.ba).

Više o organizatorima konferencije možete saznati na:

www.bizoo.ba I www.hub387.com

Foto: eKapija.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti