"The Banker": Raiffeisen najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi

27.11.2008. 14:40 / Izvor: Fena
'The Banker': Raiffeisen najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi

The Banker, renomirani finansijski magazin Financial Times grupe, dodijelio je nagradu "Banka godine" u centralnoj i istočnoj Evropi za 2008. godinu Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) i njenom supsidijarnom društvu Raiffeisen International Bank-Holding AG.

"Počastvovani smo i oduševljeni što nas je The Banker ponovo nagradio kao "Banku godine". Ova prestižna nagrada ističe jedinstvenu stratešku poziciju koju imamo u ovom regionu, kao i naš održivi model poslovanja i obavezuje nas da budemo još bolji u pružanju usluga našim klijentima", rekao je Walter Rothensteiner, predsjedavajući Uprave RZB-a i Nadzornog odbora Raiffeisen Internationala, saopćeno je iz Raiffeisen bank BiH.

Nagrada "Banka godine" koju dodjeljuje The Banker je među najprestižnijim priznanjima u finansijskoj industriji i dodjeljuje se za različite regione, pojedinačne zemlje i niz oblasti poslovanja.

Proces odabira uzima u obzir kvalitativne kriterije kao što su rast aktive i profitabilnost, razvoj i implementacija savremene tehničke infrastrukture i strategije orijentirane ka budućnosti, saopćeno je iz Raiffeisen bank BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti