'Vukoje 1982' objedinio zlatnu mediteransku osovinu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

"Vukoje 1982" objedinio zlatnu mediteransku osovinu

02.03.2019. 07:53 / Izvor: Akta.ba

Podrumi "Vukoje 1982" i ove, kao i prethodne dvije godine, našli su se među pet osvajača trofeja "Bijeli grozd", koji se, već petu godinu zaredom, dodjeljuje na Međunarodnoj konferenciji o eno-gastro turizmu koju organizuje Udruženje za kulturu stola, G.E.T. iz Zagreba, Hrvatska.

Konferencija je bila namijenjena profesionalcima iz eno-gastro i turističkog svijeta svih segmenata: vinarima, proizvođačima delicija, ugostiteljima, trgovcima, tour-operatorima, turističkim radnicima, marketinškim agencijama, ulagačima, predstavnicima institucija i svim zainteresovanim iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

I ove godine konferencija je imala međunarodni karakter, a otvorene rasprave o praksama razvoja vinskog turizma postaju zaštitni znak ove manifestacije koja ima za cilj razvoj i jačanje konkurentnosti vinskog, odnosno eno-gastro turizma kao značajnog faktora za održiv i ravnomjeran razvoj svih krajeva.

Podrumi "Vukoje 1982" su se i na ovoj konferenciji predstavili kao jedina vinarija koja u kontinuitetu bilježi ovakve i slične uspjehe, te se već sada jasno pozicionirala u sam vrh vinskog turizma regije.

Uspjeh postignut na ovogodišnjoj G.E.T. konferenciji nesumnjivo potvrđuje kontinuitet kvaliteta koji posjeduje ova vinarija, a od ove godine enofilima i gastro-ekspertima Podrumi "Vukoje 1982" stavljaju na raspolaganje novootvorenu destileriju kao još jedan segment eno-gastro doživljaja.

U tom objektu, u Zasad polju, u jedinstvenom ambijentu hercegovačkog pejzaža, posjetioci će se moći upoznati s proizvodnjom grozdovih rakija i maslinovog ulja Podruma "Vukoje 1982", te uživati u degustaciji ovih potpuno novih proizvoda renomirane vinarije.

Na taj način Radovan Vukoje, vlasnik "Vukoje 1982", zaokružuje svoje viđenje degustacione tačke i objedinjuje zlatnu mediteransku osovinu grožđe-vino-rakija-maslina, promovišući tako elitnu gastronomsku ponudu koja spremno čeka mnogobrojne gastronome koji će pohoditi ovaj dio Mediterana.

Pored ovog objekta, Podrumi "Vukoje 1982" posjeduju Vinsku galeriju na krovu Trebinja, Vinogradarevu kuću u hercegovačkoj Toskani na obalama rijeka Sušice i Trebišnjice, te "Villa Pergolu", od koje je ova priča i krenula 1982. godine.

Ovogodišnja G.E.T. konferencija održana je 26. i 27. februara 2019. u vinariji "Kolarić" na Plešivičkoj vinskoj cesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti