Razvoj općine prioritet ilidžanskih privrednika

07.11.2012. 09:30 / Izvor: eKapija.ba
Razvoj općine prioritet ilidžanskih privrednika

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić upriličio je 6. novembra 2012. godine prijem za 32 uspješna privrednika sa područja ove općine.

"Vi ste snaga ove općine. Želim da vam moja vrata budu prva stanica za sve vaše potrebe i da jedni drugima budemo podrška u svim projektima. Obećavam vam da ono što je u mojoj moći, a tiče se vaših ulaganja, ima moju neupitnu podršku", izjavio je, između ostalog, načelnik Memić.

Privrednici su bili jednoglasni u želji da unaprijede saradnju, a prvi korak bio je formiranje Kluba privrednika. Na prijemu su izabrani predstavnici koordinacionog odbora budućeg kluba privrednika: Sead Rastoder (Sidžis) Sead Heco (Heco prom), Saljo Mrkulić (Hotel Hollywood), Osman Jahić (Bosman), Bilal Memić (Bosanka), Ramiz Mulaomerović (Neimari), Edin Suljević (Cipelići d.o.o) i Suad Ećo (Ećo company).

"Zajednički cilj nam je da razvijamo svoju općinu i da je uvrstimo u jednu od najrazvijenijih općina u BiH i šire, jer nam to dozvoljavaju prirodni i drugi resursi koje posjedujemo. A jedan od prvih zadataka bit će stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta", zajednička je ocjena privrednika i načelnika.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i u narednom periodu nastavit će sa prijemima drugih uspješnih privrednika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti