Njemačka i Švicarska ulažu 2,3 miliona eura u obrazovanje odraslih u BiH

27.04.2012. 09:37 / Izvor: Fena
Njemačka i Švicarska ulažu 2,3 miliona eura u obrazovanje odraslih u BiH

Njemačka vladina organizacija "Društvo za međunarodnu saradnju" - GIZ organizovala je jučer u hotelu "Zenica" promociju projekta "Podrška obrazovanju odraslih u BiH".

Riječ je o projektu vrijednom 2,3 miliona eura, koji GIZ implementira zahvaljujući sredstvima vlade SR Njemačke i Švicarske agencije za saradnju i razvoj SDC. Projekt se u BiH realizuje na području Zeničko-dobojskog kantona, banjalučke regije i sarajevske makroregije.

"Naša ciljna grupa su osobe od 15 do 45 godina koje nisu uključene u sistem osnovnog i srednjeg obrazovanja, kao ni fakulteta. Partneri u projektu su općine, privredne komore, službe za zapošljavanje, kao i privatni ponuđači, firme koje se bave edukacijom“, izjavila je Amra Muratović, predstavnica Ureda GIZ organizacije GIZ u BiH.

Na promociji u Zenici, predstavljene su aktivnosti i ciljevi prve faze projekta za period od 2011.do 2013. godine uz identifikaciju zainteresovanih partnera za buduću provedbu projekta.

Projekt "Podrška obrazovanju odraslih u BiH" realizuje se u šest radnih linija: naknadno sticanje osnovnog obrazovanja, usavršavanje i obrazovanje, karijerno savjetovanje, certificiranje i formalno stečenih kompetencija, profesionalno obrazovanje odraslih i promocija obrazovanja odraslih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti