Hypo Alpe-Adria-Bank dobila novog izvršnog direktora

28.02.2011. 12:26 / Izvor: eKapija.ba
Hypo Alpe-Adria-Bank dobila novog izvršnog direktora

Odlukom Nadzornog odbora, a u cilju jačanja profesionalnih standarda i ljudskih resursa, izvršnim direktorom Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Mostar imenovan je Herbert Walzhofer, koji na tu poziciju dolazi sa mjesta voditelja poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim poduzetnicima (SME) i privatnog bankarstva Hypo Alpe-Adria-Bank International AG.

(Herbert Walzhofer)

Walzhofer vršio je funkciju koordinatora ovih poslovnih segmenata u zemljama u kojima Hypo Alpe Adria posluje. Iskustvo u poslovanju sa stanovništvom i SME segmentom, te product managementom stekao je radeći za internacionalne korporacije u zemljama centralne i JI Europe.

Cijeneći činjenicu kako je malo i srednje poduzetništvo (SME) jedan od glavnih pokretača razvoja svakog modernog gospodarstva, Uprava Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Mostar posebnu pažnju u poslovnoj strategiji posvetila je razvoju upravo ovog segmenta.

Budući da veliki broj klijenata dolazi iz SME sektora, Hypo Grupacija je prepoznala njihove potrebe, te proizvode i usluge prilagođava upravo njima. Osnivanjem odjela posebno za ovaj segment, te imenovanjem Herberta Walzhofera, kao izvršnog direktora koji će biti odgovora za provedbu poslovne strategije u poslovanju sa SME segmentom i poslovanju sa stanovništvom, Hypo je još jednom dokazala kako je banka koja ide u korak s vremenom, te da podržava potrebe tržišta i svojih klijenata.

"Hypo Alpe-Adria bank d.d., Mostar posebno je orijentirana na poslovanje sa SME i segmentom poslovanja sa stanovništvom i upravo je zbog toga od velikog značaja što je na poziciju izvršnog direktora došla osoba sa dugogodišnjim iskustvom na tom području. Od izuzetne je važnosti u svom timu imati osobe od povjerenja, vizionare, koji znaju prepoznati potrebe tržišta, i od kojih će cjelokupna grupacija moći dosta toga naučiti, a Walzhofer je svojim radom dokazao kako posjeduje znanja i kompetencije potrebna za obavljanje povjerenih mu zadaća. Sigurni smo da će uspješno oživjeti viziju poslovanja naše Grupacije", rekao je Michael Vogt, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Mostar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti