Klas: Vrijedne donacije za socijalno ugrožene širom BiH

29.08.2011. 07:32 / Izvor: eKapija.ba
Klas: Vrijedne donacije za socijalno ugrožene širom BiH

Štićenici i korisnici Dječijeg doma Bjelave, Gerontološkog centra Sarajevo, Narodne kuhinje Merhamet Banja Luka, Crvenog krsta Banja Luka, Egipatskog dječijeg sela Mostar, Centra za stare i iznemogle osobe Mostar, Socijalno-pedagoške životne zajednice Bihać i Narodne kuhinje Merhamet Bihać, obradovani su poklon paketima proizvoda prehrambene kompanije Klas d.d. Sarajevo. U ponedjeljak, 29.08.2011. godine, donacije će biti uručene i Narodnoj kuhinji „Imaret“ i Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli.

Riječ je o velikoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju Klas, uoči blagdana, provodi na teritoriji cijele BiH, a čiji je cilj pomoći najosjetljivijim i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

"Naše opredjeljenje je da, umjesto kupovine poklona za poslovne partnere i objave prazničnih čestitki u medijima, organiziramo podjelu donacija onima kojima je pomoć zaista potrebna. Ovog puta, uoči ramazanskog Bajrama, odabrali smo deset ustanova koje brinu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva iz Mostara, Tuzle, Bihaća, Banja Luke i Sarajeva, i za njih pripremili proizvode iz našeg asortimana, kao što su brašno, tjestenina, palenta, konditorski program", objasnila je Irmela Cero, saradnik za odnose s javnošću Klas d.d. Sarajevo.

O značaju ovakvih humanih gestova najbolje svjedoče reakcije i iskrena zahvalnost svih onih kojima su donacije uručene.

"Broj korisnika javnih kuhinja se iz godine u godinu, nažalost, povećava i svaka donacija prehrambenih proizvoda nama je dobrodošla. Drago nam je što ste među brojnim ustanovama iz BiH odabrali javnu kuhinju u Bihaću", rekao je Fikret Draganović, u ime Merhameta Bihać.

Atifa Sadiković, šef finansijsko-računovodstvene službe Gerontološkog centra u Nedžarićima, zahvalila se Klasu i kao dobavljaču i kao donatoru na isporukama kvalitetne i higijenski ispravne hrane, proizvedene u skladu s međunarodnom priznatim standardima upravljanja kvalitetom ISO, HACCP i HALAL.

I u Dječijem domu "Bjelave" bili su obradovani, kako rekoše, dobrim primjerom društvene odgovornosti domaćih kompanija. U vrijeme posjete predstavnika Klasa u domu su se nalazili samo najmlađi štićenici, dok su se ostali pripremali za odlazak na jednodnevni izlet na Igman.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti