Sastanak u Đurđeviku: Ministar policije se zalaže za jačanje sektora rudarstva?

14.02.2024. 15:53 / Izvor: Fena
Đurđevik

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas RMU Đurđevik u Živinicama gdje se sastao sa v.d. direktora Zijadom Rahimićem.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas RMU Đurđevik u Živinicama gdje se sastao sa v.d. direktora Zijadom Rahimićem koji ga je upoznao sa stanjem i pozitivnim procesima koji se dešavaju u tom rudniku, te ukazao na važnost rudnika za razvoj Općine Živinice, Tuzlanskog kantona i Federacije BiH.

Rahimić je zahvalio ministru Isaku što se zalaže za jačanje sektora rudarstva i energetike na sjednicama Vlade Federacije BiH.

Isak je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da posjeti rudnik, te posebno istakao kako su rudarstvo i energetika jedan od ključnih pogona bh. ekonomije, dodajući da mu je drago što je imao priliku da čuje da se poduzimaju aktivnosti na poboljšanju procesa rada.

Isak je obećao da će na sjednicama Vlade Federacije BiH nastaviti podržavati projekte koji imaju za cilj da unaprijede procese u oblasti energetike i rudarstva, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti