Novi Citroen C3 Visiodrive na tržištu BiH

15.03.2010. 12:16 / Izvor: eKapija.ba
Novi Citroen C3 Visiodrive na tržištu BiH

Novi CITROËN C3 ima ambiciozan cilj: zamijeniti bestseler prodan u više od 2 miliona primjeraka.

"Ovo obnavljanje proizvoda od velike je važnosti za marku i osigurava nam sredstva za ostvarenje njene ambicije, a to je još veće povećanje tržišnog udjela, kako kod fizičkih tako i kod pravnih osoba", istakao je Frederic Banzet, generalni direktor Automobiles Citroën.

"Uzeti ono najbolje od C3 i otići još i dalje", odabrana je formula ove kompanije. Novi CITROËN C3 ima tako sve argumente za osvajanje kupaca: zategnutije linije, visok nivo kvaliteta završne obrade, inteligentnu arhitekturu koja omogućuje prostornost van normi ostajući pritom jedno od najkompaktnijih vozila na tržištu, ali jednako tako i izvanrednu udobnost i ponašanje na cesti bilo u gradu ili na otvorenoj cesti. Ove karakteristike na najvišem nivou u segmentu omogućavaju novom CITROËN C3 da preuzme ulogu prvog automobila u porodici i središnjeg vozila flotne prodaje.

No novi CITROËN C3 nudi još i više. Zahvaljujući svom vjetrobranskom staklu Zénith, on je jedinstven. Osim mnogo svjetla u kabini i preglednosti koju donosi, ovo vjetrobransko staklo omogućuje putnicima u našem Visiodriveu da dožive potpuno novo automobilsko iskustvo.

"CITROËN s novim C3 otvara put prema novom automobilskom svijetu, svijetu u kojem razum i odgovornost ustupaju mjesto novim automobilskim užicima, novim emocijama", kazao je Vincent Besson, direktor za proizvode i tržišta.

Sve ove kvalitativne karakteristike potvrđuju se na nivou koncepcije i proizvodnje novog CITROËN C3. Proizveden u Francuskoj u industrijskim pogonima u Aulnayu i Poissyu, on zadovoljava visoke ciljeve u pogledu kvaliteta, i kao novo i kao korišteno vozilo. Kako bi se garantovala optimalna pouzdanost i uočile posljednje nepravilnosti, novi će CITROËN C3 od danas pa do komercijalizacije ovog projekta proći više od 2 miliona kilometara.

Novi CITROËN C3 spada među najkompaktnija vozila u segmentu. S dužinom od 3,94, širinom od 1,71 i okretnim krugom od 10,2 metra, on ima dimenzije koje su savršeno prilagođene za korištenje u gradu.

Citroen je počeo ove sedmice sa komercijalizacijom novoga modela C3 - sva prodajna mjesta u BiH već posjeduju prezentacione modele tako da se kupci mogu upoznati sa istim.

Bogata ponuda motora i paketa opreme počinje sa benzinskim motorom 1.4 i AIRDREAM attraction i cijenom od 19.900 KM do registracije. Najbogatiji paket opreme Exclusive sa 120 KS benzinskim motorom može se dobiti za 29.280KM (u opremi prednje vjetrobransko staklo Zénith).

Dizel motori kreću sa 1.4HDI 70 KS paket attraction i cijenom od 22.825 KM do registracije i završno sa EXCLUSIVE HDI 110 FAP AIRDREAM sa cijenom 33.141 KM do registracije.

Važno je napomenuti da svi motori zadovoljavaju najstrožije ekološke norme zagađivanja a savremeni HDI motori imaju i najbolje karaktersitike u klasi ,od samo 99 g Co2 / km .

Novi model u odnosu na prethodni ima zajedničko ime C3 - sve ostalo je novo,mnogo bolje kvalitetnije ,izdašnije.

Za 20.03.2010. godine u svim prodajnim salonima u BIH je postavka novoga modela sa sloganom "U SUSRET PROLJEĆU I NOVOM C3"!!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti