Interaktivna nastava engleskog jezika u Centru za poslovnu edukaciju

29.11.2011. 14:23 / Izvor: eKapija.ba
Interaktivna nastava engleskog jezika u Centru za poslovnu edukaciju

Centar za poslovnu edukaciju u Tuzli, je početkom ove godine u svoj portfolio uvrstio novi vid edukacije putem digitalnih učila DWB - digitalna bijela ploča za interaktivnu nastavu, te počeo koristiti novi program i udžbenike firme Pearson Longman za jezičku edukaciju iz oblasti engleskog jezika koja nosi naziv "Speak Out".

Kompletan program je nastao dugogodišnjim radom stručnjaka iz firme Pearson Longman - UK i TV kuće BBC , kako bi učenje engleskog jezika u što boljem smislu olakšali budućim polaznicima ovakvih kurseva, te im približili engleski jezik na drugačiji način.

Kurs se bazira na komunikaciji što je jedan od osnovnih problema kod učenja stranih jezika te zahtjeva od polaznika da puno razgovaraju tokom samog kursa. Britanska TV kuća BBC je uradila specijalne video i audio materijale za cjelokupan kurs "Speak Out" koje polaznici obrađuju tokom edukacije, kako bi govor i slušanje približili polaznicima na što bolji i efikasniji način.

Za svoj uložen trud i novi pristup učenju stranih jezika te kreiranju nove literature kompanija Pearson Longman i autori udžbenika "Speak Out" su dobili i prestižnu nagradu Vojvode od Edinburga za najbolju ELT knjigu objavljenu u 2011 godini .

"Centar za poslovnu edukaciju će u budućnosti nastaviti sa uvođenjem najaktuelnijih i najboljih edukacijskih programa, proširiti ovaj vid nastave u svojoj poslovnoj jedinici u Sarajevu te će polaznici imati priliku da slušaju i prate nastavu po najsavremnijim principima i učilima koja se trenutno koriste na tržištu", rekao je Avdo Šerak, direktor Centra za poslovnu edukaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti