Raspisan međunarodni javni poziv: Općina Bosanski Petrovac kreće u izgradnju kanalizacijske mreže

14.02.2012. 10:53 / Izvor: eKapija.ba
Raspisan međunarodni javni poziv: Općina Bosanski Petrovac kreće u izgradnju kanalizacijske mreže

Općina Bosanski Petrovac raspisala je međunarodni poziv za početak izgradnje i rekonstrukcije prve faze kanalizacijske mreže u ovoj općini.

U ovoj prvoj fazi planiraju izgradnju nove kanalizacije za istočni dio kanalizacijske mreže te rekonstrukciju središnjeg dijela u ukupnom iznosu od 16,5 kilometara. Radi se o ugovoru ukupne vrijednost od 3,1 milijun KM.

Sa ovim sredstvima, koja su prvi dio kredita Europske investicijske banke, planiraju da urade pripremne i zemljane radove, nabavku i ugradnju kanalizacijskih cijevi i prefabrikovanih revizionih okana, betonske i AB radove, te ostale radove prema priloženoj dokumentaciji. Drugi dio kredita trebao bi biti namijenjen za izgradnju kolektora otpadnih voda.

Inače, ova općina planira sanaciju centralnog i izgradnju istočnog dijela kanalizacijske mreže u ukupnoj dužini od 38 kilometara. Za realizaciju ukupnog projekta bit će im potrebna sredstava od pet milijuna KM koje će osigurati iz kredita EIB-a i IPA fondova.

Ermin Hajder, načelnik ove Općine, kaže da bi radovi, ukoliko sve bude išlo predviđenom procedurom, mogli krenuti već u svibnju/maju ove godine.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti