UUPuBiH održalo edukaciju u Gračanici: Kompanija Širbegović prepoznala važnost dobijanja IPMA certifikata

27.02.2012. 16:22 / Izvor: eKapija.ba
UUPuBiH održalo edukaciju u Gračanici: Kompanija Širbegović prepoznala važnost dobijanja IPMA certifikata

Udruženje za upravljanje projektima u Bosni i Hercegovini u saradnji sa konsultantskom kućom "Projman", održalo je u kompaniji "Širbegović" u Gračanici edukaciju kao pripremu za internacionalno certificiranje projekt menadžera za upravljanje projektima po metodologiji IPMA (International Project Management Association).

Kompanija "Širbegović" je tako u saradnji sa Udruženjem za upravljanje projektima u BiH koje je jedino ovlašteno da vrši i izdaje međunarodne certifikate iz upravljanja projektima, započela proces međunarodne certifikacije svojih projekt menadžera, kojim su obuhvaćeni inžinjeri raznih profila, ekonomisti, pravnici i informatičari, zaposleni u kompaniji.

Edukaciji u trajanju od dva dana je osim kompletanog menadžmenta uprave prisustvovao i direktor i vlasnik, Faruk Širbegović, čime je ova kompanija još jednom potvrdila svoju vizionarsku crtu, te prepoznala važnost edukacije i neophodnost dobijanja IPMA certifikata u vremenu koje dolazi.

Seminar je od strane učesnika ocijenjen jako visokom ocjenom, a znanja dobijena na njemu izuzetno korisnim kako u budućem radu tako i pri pripremi za ispit.

Osim menadžmenta kompanije Širbegović, edukaciji su prisustvovali i predstavnici općine Gračanica, kao i predstavnici grafičkog izdavačkog društva "GRIN d.o.o." takođe iz Gračanice, ukupno 45 ljudi.

Narednu edukaciju Udruženje za upravljanje projektima u BiH i konsultantska kuća "Projman" održaće u Tuzli (31.marta/ožujka i 1.aprila/travnja).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti