Uskoro prvi lijekovi PharmaS-a na bh. tržištu

25.06.2011. 11:53 / Izvor: eKapija.ba
Uskoro prvi lijekovi PharmaS-a na bh. tržištu

Poznati poduzetnik iz Hrvatske, Luka Rajić, bio je u petak u posjeti rodnom gradu Konjicu, koju je iskoristio za predstavljanje bosanskohercegovačkog ogranka PharmaS, svoje nove farmaceutske kompanije za proizvodnju i promet generičkim lijekovima.

(Luka Rajić)

Direktor PharmaS-a u BiH, Zlatimir Šarčević, je ovom prilikom istaknuo da su već registrirana četiri lijeka, a prvi lijekovi se očekuju u distribuciji u apotekama širom BiH krajem jula ove godine. PharmaS u BiH, u skladu sa strategijom poslovanja regionalne kompanije sa sjedištem u Zagrebu, intenzivno radi na portfelju generičkih lijekova, pa bi se do kraja godine broj registriranih lijekova trebao značajno povećati.

"Iznimno sam zadovoljan što će se uskoro naši proizvodi naći u apotekama u BiH. Dio smo istoimene regionalne kompanije koja se ubrzano razvija u posljednjih godinu dana i naše strateško opredjeljenje je kvaliteta te ćemo u skladu s tim na tržištu osigurati serije proizvoda koje odgovaraju svim postavljenim zahtjevima kvalitete, sigurni su i djelotvorni te pacijentima omogućuju kvalitetniji život. Najkraće rečeno temeljne snage naše kompanije su stručnost, stabilnost te PharmaS standard poslovanja", naglasio je Zlatimir Šarčević, dodavši da PharmaS u regiji trenutačno zapošljava oko 150 stručnjaka i ima proizvodne pogone u Popovači u Hrvatskoj, te u Beogradu dok je u toku izgradnja tvornice generičkih lijekova u Zrenjaninu.

Ovo je bila i idealna prilika za gradske vlasti Konjica da Rajiću uruče posebno priznanje grada Konjica za izuzetan doprinos Gradu za njegove humanitarne aktivnosti tokom proteklih godina kada je donirao ukupno 270.000 KM.

Luka Rajić je bosanskoj i hrvatskoj javnosti poznat kao vlasnik najveće hrvatske mljekarske industrije Dukat od koje je u 15-ak godina poslovanja napravio snažnu regionalnu kompaniju. Nakon što je 2007. godine Dukat prodan multinacionalnoj kompaniji Lactalis koja je nastavila uspješno poslovanje na već zacrtanim socijalnim temeljima, Rajić je prije tri godine započeo ambiciozan poslovni projekt stvaranja LURA Grupe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti