Najbolji polaznici Preventove škole dobivaju zaposlenje

08.11.2011. 14:29 / Izvor: Fena
Najbolji polaznici Preventove škole dobivaju zaposlenje

Trideset i jedan polaznik "Prevent School of Automotive“ dobio je certifikat o uspješno završenoj školi automotiva.

Škola je trajala četiri sedmice, a Preventovi stručnjaci su polaznike upoznali sa trendovima svjetske automobilske industrije, prolazeći kroz trinaest različitih modula.

Najbolji polaznici ove škole će dobiti zaposlenje u Prevent grupaciji u Bosni i Hercegovini, što je bio i krajnji cilj ovog projekta.

"Potrebni su nam novi ljudi sa svježim idejama i pozitivnom energijom, i trebamo ih svaki dan“, izjavio je direktor Prevent BH Almir Jazvin prilikom ceremonije uručenja certifikata, te naglasio da je Prevent od početka 2010. godine otvorio skoro dvije hiljade novih radnih mjesta.

Više od 250 kandidata prijavilo se za "Prevent School of Automotive“, a oglas koji je bio postavljen na portalu za zapošljavanje posao.ba pregledan je više od 6.000 puta.

Ovi podaci pokazuju da postoji veliko interesovanje za rad u Prevent grupaciji koja danas ima više od 4.500 uposlenika u Bosni i Hercegovini, te više od 11.000 u svijetu, saopćeno je iz Preventa BH.

Polaznici škole su tek diplomirani inžinjeri mašinstva, hemije, elektrotehnike kao i diplomirani ekonomisti. Vještine i znanja koje su usvojili tokom škole, čine ih konkurentnijim na tržištu rada Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti