Grad Sarajevo pokrovitelj Sajma općina i gradova Jugoistočne Evrope – NEXPO 2011.

Vijesti

Grad Sarajevo pokrovitelj Sajma općina i gradova Jugoistočne Evrope – NEXPO 2011.

14.01.2011. 11:30 / Izvor: eKapija.ba

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović i sekretar Gradske uprave Grada Sarajeva Milorad Kojović primili su danas delegaciju Mreže lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope – NALAS i Saveza općina i gradova Federacije BiH sa kojima su razgovarali o organizaciji Sajma općina i gradova Jugoistočne Evrope – NEXPO 2011. Ovaj sajam održat će se 10.-11. marta, a pokrovitelj će mu biti Grad Sarajevo.

"Za nas je vrlo važno održavanje ovog sajma jer će se na njemu predstaviti lokalne zajednice iz regiona, tretirat će se aktuelna situacija u Jugoistočnoj Evropi i uputiti određene poruke prema Evropskoj uniji", istaknuo je Vladimir Moskov, predsjednik NALAS-a koji je zahvalio Gradu Sarajevu što podržava organizaciju jednog ovako velikog i značajnog događaja.

Dogradonačelnik Živanović rekao je da je Grad Sarajevo odmah prepoznao važnost ovog skupa i već pokrenuo određene aktivnosti sa Savezom općina i gradova FBiH koje se tiču njegove organizacije. "Pored što će se Grad Sarajevo zajedno sa četiri gradske općine predstaviti na sajmu, također ćemo pružiti svu neophodnu tehničku i drugu podršku kako bi sajam protekao uspješno", dodao je Živanović.

Na sajmu bi se trebalo predstaviti više od 100 općina i gradova Jugoistočne Evrope.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti