Sarajevo Business Forum prezentiran ambasadorima u BiH

21.01.2010. 10:17 / Izvor: Fena
Sarajevo Business Forum prezentiran ambasadorima u BiH

Sarajevo Business Forum (SBF), prva međunarodna investicijska konferencija koja će se održati 6. i 7. aprila u Sarajevu, prezentirana JE 20.01.2010. godine ambasadorima i predstavnicima ambasada Turske, Egipta, Saudijske Arabije i Irana u Bosni i Hercegovini.

Koncept Foruma i napretke u njegovoj organizaciji predstavili su direktor Bosna Bank International Amer Bukvić i šef Odsjeka za ekonomsku diplomaciju MVP-a BiH Murat Muhamed Ramadanović.

Direktor BBI-a, banke koja uz Islamsku banku za razvoj, Global Alliance for Partnership in International Development, Bushnak Group i Thiqah (biznis klub IDB Grupe), organizira ovu veliku investicijsku konferenciju, istakao je važnost održavanja Foruma i zamolio asistenciju ambasadora u promociji SBF-a u zemljama iz kojih dolaze i animiranju investitora iz tih zemalja.

Ambasadori su podržali ideju o organiziranju Sarajevo Business Foruma i obećali svoju punu kooperativnost.

Ovakvi sastanci bit će organizirani i ubuduće s namjerom da se organizaciju uključe i ambasadori ostalih zemalja u BiH čiji investitori će učestvovati u radu SBF-a.

Na Sarajevo Business Forumu lokalni biznismeni, prestavnici bh. vlasti i međunarodni investitori razgovarat će o ulaganju u projekte iz oblasti infrastrukture, poljoprivrede, energetike i turizma.

Očekuje se da će na SBF-u učestvovati oko 150 investitora iz zemalja Srednjeg istoka, Azije i Evrope.

Forum će otvoriti član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, kao jedan od njegovih pokrovitelja, a prisutnima će se obratiti i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.

Forumu će prisustvovati mnoge visoke ugledne ličnosti iz svijeta, među kojima premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, saopćio je SBF.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti