Živinice dobijaju kotlovsko postrojenje zadnje generacije

31.10.2012. 08:14 / Izvor: eKapija.ba
Živinice dobijaju kotlovsko postrojenje zadnje generacije

U kabinetu općinskog načelnika potpisan je Ugovor za obavljenje poslova po programu nabavka i ugradnja automatskog kotla snage do 2000 kW za Kotlovnicu u zgradi S1 u Živinicama. Ugovor je potpisao općinski načelnik Hasan Muratović i izvođač d.o.o. "BH SYSTEM PLUS" Živinice, kojeg zastupa direktor Mevludin Subašić.

"Naše centralno grijanje u gradu trenutno se sastoji od nekoliko kotlovnica, od kojih je inspekcijskim nalogom jedna velika kotlovnica u zgradi S1 zatvorena. Mi smo objavili tender, proveli tendersku proceduru, odabrali najpovoljnijeg izvođača i ja sam danas potpisao Ugovor sa isporučiocem opreme, znači komletnog kotlovskog postrojenja, zadnje generacije koje neće zagađivati okolinu i to postrojenje će biti narednih dana ugrađeno u našu kotlovnicu u zgradi S1, na zadovoljstvo svih korisnika grijanja a posebno na zadovoljstvo stanara ove zgrade jer neće više biti zagađenja", kazao je načelnik Općine Živinice Hasan Muratović.

Općina Živinice kao naručilac poslova iz ovog Ugovora izdvojila je 87.700,00 KM iz sredstava Budžeta Općine za 2012. godinu, sa pozicije "Grant JP "Horizontala" Živinice d.o.o. podrška preduzeću.

Izvođač radova ima obavezu da nabavi,instalira te pusti u probni rad specificiranu opremu, sa svim predradnjama a prema prihvaćenoj ponudi.

Ističući nezadovoljstvo stanjem centralnog grijanja u gradu općinski načelnik je rekao:

"Obećao sam da ću u ovom mandatu riješit toplifikaciju ovog grada i to ću i uraditi. Imamo dvije opcije, prva je da to ide iz termoelektrane, ali ako i ovog puta podrška izostane zbog eventualnih poremećaja koji mogu slijediti političke prirode, mi imamo rezervnu opciju a to je da napravimo grijanje na nivou grada", kazao je Muratović.

Ugovor je zaključen nakon provedenog postupka javne nabavke u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti