FIPA: Uručene plakete najznačajnijim investitorima u BiH za 2010.

15.12.2011. 12:15 / Izvor: eKapija.ba
FIPA: Uručene plakete najznačajnijim investitorima u BiH za 2010.

U organizaciji Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), u Sarajevu je jučer održana tradicionalna manifestacija uručenja plaketa najznačajnijim investitorima u BiH za 2010. godinu u četiri kategorije.

Manifestacija pod nazivom "Izbor stranog investitora BiH" se organizira s ciljem vrednovanja preduzeća čija su ulaganja u BiH bila najzapaženija u prethodnoj godini.

Izbor stranog investitora je događaj koji pruža jedinstvenu priliku prezentiranja uspješnih primjera stranih preduzeća koja posluju u našoj zemlji, koja doprinose pozitivnoj poslovnoj percepciji BiH i koja su prepoznala i iskoristila svoju šansu u BiH, saopćeno je iz FIPA-e.

"Eco Line doo, Petrovo" je izabran za najznačajnijeg investitora u kategoriji - "Greenfield" (potpuno novo ulaganje), "Al Shiddi Group" je izabran kao najznačajniji investitor u kategoriji -"Privatizacija/kupovina" za privatizaciju Hotela Bristol Sarajevo i za najznačajnijeg investitora u kategoriji - "Otvaranje novih radnih mjesta", a firma "Sisecam Soda" je najznačajniji investitor u kategoriji - "Zajedničko ulaganje".

Manifestacija je okupila značajan broj predstavnika institucija u BiH, te stranih ambasada u BiH.


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti