XELLA BH: Premašen plan prodaje za 2010. godinu u svim tržišnim segmentima

25.03.2011. 08:21 / Izvor: eKapija.ba
XELLA BH: Premašen plan prodaje za 2010. godinu u svim tržišnim segmentima

Tuzlanska fabrika XELLA BH, koja je 2009. počela sa proizvodnjom i prodajom YTONG građevinskih blokova, ostvarila je veoma uspješne poslovne rezultate u protekloj godini. Prihodi od prodaje su zabilježili rast od 10%, a iskorištenost proizvodnih kapaciteta je porasla na 60% u odnosu na 2009., dok se u 2011. planira iskorištenost proizvodnih kapaciteta od 80%.

"Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, posebno činjenicom što se Xella BH za tako kratko vrijeme uspjela odlično pozicionirati na tržištu građevinskih materijala u BiH. Želim, također, naglasiti da smo prošle godine krenuli sa izvozom naših YTONG termoblokova u Hrvatsku i udio izvoza u ukupnoj proizvodnji iznosio je 30%, a za ovu godinu planiramo povećanje udjela izvoza na 50%", izjavio je direktor prodaje i marketinga Nihad Begić.

Na bh. tržištu građevinskog materijala za visokogradnju, dodaje, učinili su značajne pomake, te sada pokrivaju 13% tržišta i time su postali i najjači pojedinačni proizvođač građevinskog materijala u BiH.

U ovom vremenu krize ostvaren je i premašen plan prodaje za 2010. godinu u svim tržišnim segmentima (porodične kuće, stambeno-poslovni objekti, industrijske hale), a XELLA BH prepoznata kao povoljan ponuđač YTONG termoblokova za vanjske zidove i YTONG system gradnje porodičnih kuća.

Postignuti uspjeh je ostvaren zahvaljujući predanom radu uposlenika, jer je povjerenje na svim ključnim pozicijama dato mladim i obrazovanim ljudima, čija prosječna starost je oko 30 godina, poručuju iz XELLA-e.

Pozitivan trend poslovanja se pokazuje već i u prvim mjesecima 2011., tako da je realizacija u odnosu na isti period prošle godine povećana za 41%.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti