Sanofi-aventis - prva farmaceutska kompanija u Evropi daje podršku razvoju bh. zdravstva

17.03.2009. 13:47 / Izvor: eKapija.ba
Sanofi-aventis - prva farmaceutska kompanija u Evropi daje podršku razvoju bh. zdravstva

U cilju nastavka i unapređenja dugogodišnje saradnje, predstavnici farmaceutske kompanije Sanofi-aventis group, 13. marta 2009. godine su uručili donaciju inzulina Lantus i Apidra, namijenjenih za liječenje šećerne bolesti i aparata za mjerenje vrijednosti HbA1c generalnom direktoru Kantonalne bolnice Zenica prim. dr. Aliji Strika

Generalni direktor predstavništva Sanofi-aventis prim.dr. Mehmed Kundurović je tom prilikom istakao da je ova donacija, čija vrijednost iznosi oko 5000 KM, realizirana u cilju osnivanja i razvoja dijabetološkog savjetovališta KB Zenica, prvenstveno kao podrška pacijentima oboljelim od šećerne bolesti i liječnicima ove ustanove u namjeri pružanja visokokvalitetnih usluga liječenja.

Sanofi-aventis, prva farmaceutska kompanija u Evropi i lider u istraživanju i razvoju novih lijekova u svijetu, prisutna u BiH deset godina pod svojim motom: "Jer zdravlje je najvažnije", u kontinuitetu prati razvoj bh zdravstva dajući podršku svim njegovim segmentima.

Pomenuta donacija je namijenjena Službi za unutrašnje bolesti i Službi za dječije bolesti na odjeljenju za endokrinologiju Kantonalne Bolnice Zenica. Realizirana je u saradnji sa doc.dr.sci. Salemom Alajbegovićem, prim.dr. Slavicom Štimac-Vujičić, dr. Davorkom Stevanović-Dautbegović i prim dr. Dianom Štimjanin-Koldžo, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti