Radovi na rekonstrukciji mosta na Otoci se nastavljaju

20.09.2008. 09:48 / Izvor: Dnevni Avaz
Radovi na rekonstrukciji mosta na Otoci se nastavljaju

Iako je u avgustu završena obnova mosta na Otoci, nakon dodatnih ispitivanja ustanovljeno je da radovi moraju biti nastavljeni. Već u narednim danima bit će postavljena skela ispod mosta u koritu rijeke kako bi radovi što prije počeli. Ovo je za Dnevni avaz potvrdila Alma Zilić iz Direkcije za puteve KS.

Ovog puta radit će se sanacija donje ploče jer je uslijed utjecaja soli i vode oštećena betonska konstrukcija. "Vodenim topovima ćemo skidati slojeve postojećeg betona te bušiti konstrukciju kako bismo iscijedili vodu odnosno isušili kompletnu unutrašnjost. Nakon toga ćemo staviti novi beton te adekvatno zaštititi most od daljnjeg propadanja i vlage" objasnila je Zilić.

Ona je kazala da je Direkcija od izvođača, firme "Euroasfalt", zatražila maksimalno angažiranje, ali još nisu dobili dinamiku radova tako da ne znaju koliko će rekonstrukcija trajati. "S obzirom na osjetljivost posla i specifičnu tehnologiju izvođenja radova, saobraćaj će biti potpuno obustavljen. Samo ćemo ostaviti prolaz za pješake" najavila je Zilić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti