Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Bešlić traži od mostarskog Vodovoda da žurno riješi problem opskrbe vodom

27.07.2018. 07:50 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Ljubo Bešlić uputio je pismo Javnom poduzeću Vodovod Mostar u kojem ih podsjeća da su dužni urgentno postupiti po rješenju sanitarnog inspektora Grada Mostara, a sve kako bi se osigurala opskrba vodom stanovnika prigradskih naselja Salakovac, Prigrađani i Podgorani koji se vodom snabdijevaju s izvorišta Salakovac.

"Ovim putem želim urgentno dati do znanja da ste dužni postupiti po rješenje sanitarnog inspektora Grada Mostara u predmetu izvorišta Salakovac i crpnih stanica koje graniče s navedenim izvorištem jer je riječ o poduzimanju preventivnih mjera od strane gradske inspekcije kako ne bi došlo do ugrožavanja života i zdravlja ljudi koji se opskrbljuju s ovog izvorišta", naveo je Bešlić u pismu.

Inače, gradonačelnik Mostara održao je i žuran sastanak s predstavnicima Vodovoda, a na kojem je bio i načelnik Odjela za gospodarstvo komunalne i inspekcije poslove Omer Pajić.

Zaključeno je da se analiza vode s crpilišta Salakovac žurno pošalje na analizu i u Sarajevo te da se, ako se pokaže da voda nije ispravna za piće, cisternama osigura opskrba vodom, sve dok voda s crpilišta ne bude ispravna za piće.

Stanovnici mostarskih prigradskih naselja Salakovac, Prigrađani i Podgorani, koji se vodom snabdijevaju s izvorišta Salakovac, uznemireni su zbog različitih informacija o stanju vode za piće, a svoje nezadovoljstvo iskazali su i blokiranjem lokalnog puta, te najavom da će nastaviti s prosvjedima.

Žele da imaju punu informaciju u vezi s kvalitetom vode, te drže da se rješenje mora naći što prije. Do tada oko 2000 stanovnika snalazi se za pitku vodu na razne načine. Jedni je prokuhavaju, a drugi kupuju ili je dovoze s drugih izvorišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti