Bonitetna izvrsnost - dodatno samopouzdanje zaposlenima koji su ključna karika za uspjeh kompanija

21.01.2021. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Bonitetna izvrsnost - dodatno samopouzdanje zaposlenima koji su ključna karika za uspjeh kompanija

Poslovni subjekti Srebrne bonitetne izvrsnosti posluju s natprosječnim rezultatima i imaju 91% šanse da zadrže bonitetnu izvrsnosti.

Srebrna bonitetna izvrsnost predstavlja nadprosječnu bonitetnu vrijednost kompanija koje tri godine uzastopno iskazuju jedan od razreda bonitetne izvrsnosti A, AA ili AAA, a izračunava se prema različitim kriterijima na temelju finansijskih izvještaja i određenih dinamičkih pokazatelja kompanije, poput solventnosti, kreditne sposobnosti, zaduženosti, profitabilnosti, kao i raznih drugih kriterija rizika poslovanja s kompanijom. Poslovni subjekti Srebrne bonitetne izvrsnosti posluju s natprosječnim rezultatima i imaju 91% šanse da zadrže bonitetnu izvrsnosti i u sljedećoj godini,što ih čini vjerodostojnim, odgovornim i najmanje rizičnim privrednim subjektima za saradnju sa svim poslovnim partnerima.

U tom rangu su i sarajevske kompanije Orbico Beauty i Jump logistic, čiji direktori su iznijeli svoja razmišljanja i način rada za postizanje uspjeha.

Orbico Beauty akvizicijom Evereta i odvajanjem Orbico kozmetičkog biznisa, od 2017.-e posluje kao samostalna kompanija pod imenom Orbico Beauty. Imaju preko 20 godina iskustva u Beauty biznisu, tržišni su lider i dio Orbico Grupe koja danas posluje u 20 zemalja Evrope i upošljava preko 8000 uposlenika.

Prema riječima Marine Nevrt, generalne direktorice kompanije, ključna karika u uspjehu njihovog poslovanja i realizacije ciljeva kompanije su njihovi uposlenici, koji svojim predanim radom, kvalitetnim idejama i posvećenošću donose najveću dodatnu vrijednost. Stoga kompanija i ulaže u ljude i radi na razvoju njihovih kompetencija.

"Izuzetno smo ponosni na sve više nagrada za uspješne projekte od naših poslovnih partnera, koji su globalnih svjetskih igrači. Prošle godine smo se označili Bisnode certifikatom bonitetne izvrsnosti za ostvareni rezultat u 2019. godini, a ove god smo napravili dodatni iskorak Srebrenim Certifikatom, što nas stavlja u sam vrh bonitetno izvrsnih kompanija, na što smo jako ponosni.Ovaj certifikatznači da smo na dobrom putu i da je strategija kompanije dobro postavljena. Stalno radimo na unapređenju poslovnih procesa u cilju bržeg i boljeg razvoja svog poslovnog modela s ciljem da smo prepoznatljivi i kao poželjan poslodavac našim današnjim i budućim uposlenicima i kao siguran partner, kako na lokalnom tako i na globalnom tržištu".

Slično razmišlja i osnivač i direktor kompanije Jump logistics, Hasib Salkić.  Ova kompanija registrovana je 2001. za aktivnosti skladišne logistike, organizaciju svih vrsta transporta i posredovanje u carinjenju roba. Evidentirana je u registru kompanija koje obavljaju spoljnjotrgovinsko poslovanje i ima licencu posrednika u carinskom postupku. U sklopu njihove ponude je i kompletna transportna i carinska usluga u organizaciji sajamskih manifestacija, osiguranje roba u transportu i spoljnjotrgovinsko poslovanje u ime i za račun klijenta. Jump Logistics je agent SDV-a i Panalpine za BIH te član FIATA (Fédération Internationale des Associations de Transitaires et Assimilés).

"Zahvaljujući pravovremenoj komunikaciji sa klijentima, dobrim ponudama i vrhunskim obavljanjem usluge uspjeli smo postići i održati izvrsnost u poslovanju i osigurati status pouzdanog logističkog partnera na domaćem i međunarodnom tržištu. Oznaku bonitetne izvrsnosti koristimo najviše u mailu, kao dominatnoj komunikaciji, jer to smatramo izuzetno korisnom informacijom o nama i za dobavljače i za kupce. Naši zaposlenici je koriste u kreiranju ponuda i pregovaranju, jer su svjesni da se ovakav status dobija na osnovu jasnih i vrhunskih kriterija poslovanja. Sa takvom reputacijom, lakše dobijate i nove klijente", rekao je Hasib Salkić i dodao: "Bonitetna izvrsnosti donosi i određeni stepen samopouzdanja uposlenima, stoga činjenica da smo postigli najviši standard bonitetne izvrsnosti izaziva zadovoljstvo, ali i oprez u poslovanju i podsjeća nas na nastojanje da ostanemo bonitetno izvrsni". 

 

Više o bonitetnoj izvrsnosti možete vidjeti na ovom LINKU linku:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti