Senka Jujić najavila

Slijedi preciznije praćenje broja radnika koji platu dobijaju iz budžeta

03.03.2023. 11:02 / Izvor: SRNA
RS

Jujićeva je navela da će resorno ministarstvo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić najavila je da će novo zakonsko rješenje stvoriti uslove za preciznije i efektivnije praćenje broja zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS.

Jujićeva je navela da će resorno ministarstvo u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske.

Ona je dodala da će donošenjem tog zakona biti stvorene pretpostavke i za transparentnije i efikasnije korištenje budžetskih sredstava za lična primanja zaposlenih.

Dopunama ovog zakona planirano je da se, osim korisnika budžetskih sredstava, proširi obuhvat i na zaposlene u zdravstvenom sistemu i vanbudžetskim fondovima.

Kada je riječ o ovoj godini, Jujićeva je rekla da će resorno ministarstvo u parlamentarnu proceduru uputiti i Prijedlog zakona o državnim službenicima čija će pažnja biti posvećena definisanju odredbi radi profesionalizacije državne službe u svim oblastima upravljanja ljudskim potencijalima.

"Značajne novine odnose se na unapređenje rada državne službe prvenstveno kroz analizu, analitičku procjenu i gradaciju radnih mjesta, te izradu i upotrebu kompetencija u svim procesima, počevši od procesa zapošljavanja u državnu službu", rekla je Jujićeva u intervjuu za Srnu.

Jujićeva je poručila je da će resorno ministarstvo nastojati da aktuelne i druge probleme u funkcionisanju jedinica lokalne samouprave rješava predlaganjem novih zakonskih rješenja, te u saradnji sa navedenim jedinicama i Savezom opština i gradova.

"Cilj je dolazak do rješenja koja će omogućiti nesmetano funkcionisanje lokalnih vlasti i doprinijeti unapređenju usluga koje se pružaju građanima i lokalnom ekonomskom razvoju", rekla je Jujićeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti