MIJENJA SE POSTOJEĆI IZ 1986

Tender od 10,4 miliona KM: EPBiH traži novi blok transformatora na Bloku 7 TE Kakanj

15.12.2023. 10:25 / Izvor: Akta.ba
te kakanj

Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo raspisala je tender za nabavku i ugradnju blok transformatora na Bloku 7 za potrebe Termoelektrane Kakaknj.

Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo raspisala je tender za nabavku i ugradnju blok transformatora na Bloku 7 za potrebe Termoelektrane Kakaknj.

Procijenjena vrijednost posla iznosi 10,4 miliona KM bez PDV-a, a namjeravano je provođenje postupka e-aukcije za kriterijum najniža cijena.

U tehničkom opisu se navodi da TE Kakanj planira izvršiti sveobuhvatnu revitalizaciju Bloka 7 uključujući i nabavku i ugradnju blok-transformatora kako bi se zamijenio postojeći koji je kao privremeno rješenje ostao do danas i čija snaga od 250 MVA nije bila u skladu sa snagom generatora od 270,5 MVA. 

Postojeći blok transformator je od proizvođača Škoda iz 1986. Godine koji bi se demontirao i odložio na podest, na sigurnoj udaljenosti.

Specifikacijom se zahtjeva isporuka novog uljnog energetskog blok-transformatora snage 170 MVA kojom su obuhvaćene obaveze sa dizajnom, proizvodnjom, montažom, tvorničkim ispitivanjem, transportima, ugradnjom, izradom novog podesta, zatim demontaža postojećeg blok tranformatora, te isporuka elemenata za spajanje novog.

Rok za dostavljanje ponuda je 29. februar 2024. godine do 10 časova, nakon čega je zakazano i javno otvaranje ponuda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti