Konaković-Guliyev

Intenzivno se razmatra otvaranje direktne avionske linije između Bakua i Sarajeva

27.12.2023. 09:22 / Izvor: Akta.ba
AMBASADA

Konstatovano je da postoji potencijal za veću saradnju u oblastima energetike, poljoprivrede i turizma.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković je primio u nastupni posjet ambasadora Azerbejdžana u Bosni i Hercegovini Vilayata Mukhtara Oghlu Guliyeva.

Sagovornici su istaknuli kako između Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine nema otvorenih pitanja, te saradnja neprestano napreduje i razvija se uključujući i saradnju u međunarodnim organizacijama.

Konstatovano je da postoji potencijal za veću saradnju u oblastima energetike, poljoprivrede i turizma, te istakli potrebu za ubrzanim konsultacijama na zaključivanju deset bilateralnih sporazuma koja su u proceduri, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

KONAKOVIC

Ministar Konaković je izrazio nadu da će u što skorije vrijeme doći do otvaranja Ambasade Bosne i Hercegovine u Bakuu.

Ambasador je istakao da se intenzivno razmatra otvaranje direktne avionske linije između Bakua i Sarajeva što bi doprinijelo razvoju poslovnih, ali i turističkih veza te bi se ubrzala poslovna i svaka druga saradnja.

Ambasador Guliyev je ministru ponovio poziv za zvaničnu posjetu Azerbejdžanu koji je prilikom ranijeg susreta ministar vanjskih poslova Azerbejdžana Jeyhun Bayramov uputio ministru Konakoviću.

Konaković je ambasadoru zaželio puno uspjeha u radu te napomenuo da će Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pružiti punu podršku u njegovom radu, a s ciljem jačanja odnosa dviju zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti