Promjene na čelu Ekonomskog fakulteta: Profesorica Meliha Bašić preuzela dužnost dekanese

14.01.2024. 11:07 / Izvor: Avaz.ba
bašić

Dužnost dekanese Ekonomskog fakulteta UNSA-e preuzela je prof. dr. Meliha Bašić.

Nakon izbora prof. dr. Jasmine Selimović za guvernerku Centralne banke BiH, dužnost dekanese Ekonomskog fakulteta UNSA-e preuzela je prof. dr. Meliha Bašić, ekspertica koja je veći dio svog radnog vijeka posvetila ovoj visokoškolskoj ustanovi, saznaje „Dnevni avaz“.

Profesorica Bašić je na Ekonomskom fakultetu prošla praktično sve pozicije, od asistenta, višeg asistenta i vanrednog profesora, do redovnog profesora na Katedri za računovodstvo i reviziju, prodekana za finansije i konačno dekana fakulteta.

Doktorica ekonomskih nauka, vrhunska stručnjakinja u oblasti računovodstva i revizije, specijalističku edukaciju je stekla u Egiptu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Učesnica je brojnih međunarodnih konferencija, autorica je i koautorica više knjiga, stručnih radova i velikog broja članaka u BiH i inozemstvu iz oblasti računovodstva i revizije. Dr. Bašić je osnivačica Centra za forenzičko računovodstvo, predsjednica je Akademskog udruženja internih revizora u BiH, član uređivačkog odbora u časopisu ”The Journal of Accounting, 2018 – Ethics & Public Policy” Evropskog naučnog instituta.

Poznata je kao energična, uspješna žena, ponosna na Ekonomski fakultet u Sarajevu, koji je među pet posto najboljih u svijetu, ali i na uspjehe studenata ovog fakulteta jer vjeruje da su kvalitet obrazovanja, praćenje svjetskih trendova, rad, trud i znanje jedini put ka boljoj budućnosti BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti