Općinska web stranica

Općina Novo Sarajevo izradila E-registar, veća transparentnost i olakšane usluge građanima

24.01.2024. 12:40 / Izvor: TVSA
e registar

Korištenjem E-registra olakšat će se i ubrzati pristup općinskim uslugama i značajno unaprijediti transparentnost i otvorenost rada lokalne samouprave.

Općina Novo Sarajevo je u cilju unapređenja pružanja usluga građanima izradila E-registar koji sadrži sve potrebne informacije za pokretanje i vođenje administrativnih postupaka koji se provode u Općini Novo Sarajevo, saopćeno je iz ove općine.

U E-registru koji se nalazi na općinskoj web stranici predstavljeni su administrativni postupci po službama, kao i najčešće korišteni obrasci.

Zainteresovani građani mogu na jednom mjestu pronaći sve informacije o željenom postupku. Izborom određenog postupka imat će sve potrebne podatke i to:

  • nadležnu organizacionu jedinicu,
  • ime i kontakt nadležnog službenika,
  • obaveznu dokumentaciju koju treba dostaviti,
  • iznos naknade/takse koju je potrebno uplatiti, kao i
  • rok za rješavanje predmeta.

Na ovom mjestu omogućeno je i preuzimanje odgovarajućeg obrasca za željeni administrativni postupak što korisniku pruža priliku da kompletira potrebnu dokumentaciju prije dolaska u općinu i da na taj način ubrza rješavanje postupka

"Korištenjem E-registra olakšat će se i ubrzati pristup općinskim uslugama, te će se značajno unaprijediti transparentnost i otvorenost rada lokalne samouprave", poručeno je iz Općine Novo Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti