Bijeljina put: Izgradnja i održavanje putne mreže od 1949. godine

02.08.2013. 13:41 / Izvor: eKapija.ba
Bijeljina put: Izgradnja i održavanje putne mreže od 1949. godine
OTVORI GALERIJU

Bijeljina put uspješno obavlja izgradnju, rekonstrukciju i asfaltiranje puteva i izvršava godišnje radove na održavanju i zaštiti magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva od posebnog interesa za BiH.

Preduzeće Bijeljina put je nastalo statusnim promjenama Državnog komunalnog preduzeća “4. Juli” Bijeljina, koje je osnovano 1949. godine. Danas je “Bijeljina put” A.D. Bijeljina akcionarsko društvo sa većinskim privatnim vlasništvom. Od momenta sprovedene privatizacije, 2001. godine “Bijeljina put” uspješno obavlja izgradnju, rekonstrukciju i asfaltiranje puteva i izvršava godišnje radove na održavanju i zaštiti magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva od posebnog interesa za Bosnu i Hercegovinu.

Uprava i zaposleni su svjesni da su kvalitet i zaštita okoline integrisani u ukupan sistem preduzeća, ključ za uspješan prodor i opstanak na tržištu. Preduzeće je takođe opredjeljeno da stalnim ulaganjem u znanje i savremenu tehnologiju postiže kvalitetne efekte i bolji stručni i proizvodni rad.

Investitor se smatra partnerom u poslu i razvija se partnerski odnos što podrazumijeva zajednički interes za visokim kvalitetom izvođenja, poštovanje rokova, i racionalnu izgradnju svakog objekta. Svjesni, da naše djelovanje mijenja prostor i prirodnu sredinu, promišljeno pristupamo poslu, razumijevajući i uvažavajući potrebe stanovništva.

Posebnu pažnju preduzeće posvećuje sigurnosti na radu, zaštiti zdravlja uposlenih, i zaštiti imovine kako preduzeća, tako i drugih lica.

Preduzeće Bijeljina put a.d. posjeduje certifikat za sistem upravljanja prema standardu ISO 9001: 2008. Certifikat se odnosi na područje izgradnje, rekonstrukcije, asfaltiranja, održavanja i zaštite puteva, proizvodnju asfalta i betona.

Bijeljina put a.d. je 04.03.2011. godine postao većinski vlasnik kamenoloma Ruding AD Ugljevik.

U preduzeću je stalno uposleno 250 radnika, svih struka i profila sa odgovarajućim iskustvom, a u makroorganizacionom smislu organizovani su u četiri sektora.

Preduzeće Bijeljina put ima brojne reference iz oblasti:

  • Rehabilitacija magistralnih puteva...
  • Izgradnja magistralnih puteva i objekata...
  • Izgradnja, rekonstrukcija i asfaltiranje...
  • Redovno i investiciono održavanje i opravka puteva i ulica u svim uslovima...
  • Izgradnja regionalne sanitarne deponije...

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti