Socijalno-edukativni centar proširuje svoje poslovanje

26.03.2014. 14:19 / Izvor: eKapija.ba
Socijalno-edukativni centar proširuje svoje poslovanje

Na danas održanoj konferenciji za medije "Socijalno-edukativni centar" Banja Luka (SEC) ustanova specijalizirana za obrazovanje odraslih predstavila je svoju novoosnovanu podružnicu u Travniku.

Na danas održanoj konferenciji za medije  "Socijalno-edukativni centar" Banja Luka (SEC) ustanova specijalizirana za obrazovanje odraslih predstavila je svoju novoosnovanu podružnicu u Travniku kao i program obuke koju će u narednih 6 mjeseci provoditi.

Podružnica Travnik kao i ustanova u Banja Luci i podružnica u Mostaru imaju za cilj izgradnju strukovnog obrazovanja u socijalnim zanimanjima. Nakon razgovora i podrške relevantnih  partnerskih organizacija i  ministarstva (obrazovanja i socijalne politike) te ustanova koje pružaju usluge socijalne zaštite, SEC tim je došao do zaključka da i na području SBK/KSB postoji potreba za provedbu javno važećih obuka za socijalna zanimanja. Tako je nastala ideja o osnivanju podružnice  SEC-a u Travniku. Novoosnovana travnička podružnica SEC-a provoditi će za početak, javno važeću  obuka za pružanje podrške i asistencije osobama sa intelektualnim teškoćama. Nakon ove obuke svi polaznici će dobiti javno važeće uvjerenje i upis novog zanimanja u radnu knjižicu, nakon čega dobivaju novu priliku na tržištu rada u BiH.

Na konferenciji je o važnosti obrazovanja odraslih govorio Zoran Matošević, pomoćnik ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB .Ministarstvo je prepoznalo ovaj program kao kvalitetan a poznajući rad ustanove i kvalitetu obuka koje se provode u drugim mjestima rado je pristalo na suradnju i odobrenje provedbe ovog programa u SBK/KSB.

Direktor centra za socijalni rad Bojan Domić, prepoznao je program koji će provoditi SEC Travnik kao pomoć planovima koje oni imaju.  U srhu širenja svoje ponude i pomoći osobama s invaliditetom Centar će trebati kvalitetan i obrazovan kadar koji će na teretnu raditi usluge.

Voditeljica podružnice Zvjezdana Nakić istaknula je podršku svih relevantnih institucija i zahvalila se partnerima na susretljivosti i prepoznavanju ovako važnog programa za SBK/KSB i sve vladine i ne vladine organizacije koje rade upravo na ovom polju. Mnogobrojne korisničke organizacije osoba s invaliditetom, ali i stručnjaci iz ove oblasti potvrdile su da se radi o jako kvalitetnom programu a nakon obuke personalni asistenti će između ostaloga razviti pravilan pristup prema osobama s intelektualnim teškoćama, znati pružiti podršku i asistenciju osobama sa intelektualnim teškoćama tijekom obavljanja njihovih svakodnevnih aktivnosti što izravno dovodi do bolje socijalne uključenosti.

Svi zainteresirani za upis na obuku za asistenta osobama s intelektualnim teškoćama mogu se prijaviti za sudjelovanje od srijede 26.3.2014. godine. Tijekom šest mjeseci obuke teorijski dio i kabinetske vježbe provodit će se u večernjim terminima u prostorijama KŠC-a Travnik, a praktični dio obuke u JU edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Duga“ Novi Travnik.

Više o natječaju za upis na ovu obuku, kao i o SEC-u svi zainteresirani mogu saznati na službenoj web stranici ustanove www.sec.ba kao i facebook profilu SEC-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti