Nedim Haverić: Capitalia nastavlja investirati u nove tehnološke inovacije

15.12.2014. 10:30 / Izvor: eKapija.ba
Nedim Haverić: Capitalia nastavlja investirati u nove tehnološke inovacije

Na kraju smo poslovne godine. Korisnici portala eKapija.ba i pored svih negativnih događaja koji su se dešavali, 2014. godinu će pamtiti po dobrim poslovnim potezima, uspješno realizovanim projektima, otvaranju novih pogona, radnih mjesta...

Na kraju smo poslovne godine. Korisnici portala eKapija.ba i pored svih negativnih događaja koji su se dešavali, 2014. godinu će pamtiti po dobrim poslovnim potezima, uspješno realizovanim projektima, otvaranju novih pogona, radnih mjesta, većem izvozu proizvoda na ino -tržište...

Sa Nedimom Haverićem, direktorom Capitalia d.o.o. računovodstvenog servisa razgovarali smo o događajima koji su obilježili poslovnu godinu njegove kompanije i planovima za 2015. godinu.

Po čemu ćete pamtiti 2014. godinu?

Kada se osvrnem na godinu koja je na izmaku odmah se prisjetim događaja koji su u mnogome uticali na naše živote.

  • Poplave su unesrećile mnoge i bilo je teško bespomoćno gledati kako voda uništava sve pred sobom. Važno je ne zaboraviti unesrećene i nastaviti pomagati kako bi se štete sanirale.
  • Svjetsko prvenstvo u Brazilu i predstavljanje fudbalske reprezentacije BiH je nezaboravno, a posebno utakmica sa Argentinom na prepunom stadionu Marakana.
  • Izbori 2014. za koje se nadam da će donijeti nove ljude i potrebnu energiju kako bi zemlja krenula ka evropskim integracijama. 

Koji su to projekti obilježili Vašu poslovnu godinu?

Uspješno smo realizirali projekat "online računovodstvo". Projekat je omogućio da klijentima pružimo mnogo kvalitetniju uslugu, te pristup finansijama u svako doba putem bilo kojeg uređaja.

Reakcije su jako pozitivne i bilježimo rast novih klijenata.

Koliko ste zadovoljni rezultatima?

Rezultatima sam zadovoljan. Naš uspjeh se može iskazati rastom svih finansijskih parametara, povećanjem stručnosti zaposlenika te uvođenjem modernijih tehničkih rješenja koji su unaprijedili poslovanje i povećali produktivnost.

Planovi za 2015. godinu?

CAPITALIA u narednoj godini planira unaprijediti način izvještavanja prema klijentima. Kvalitetniji menadžerski izvještaji će olakšati njihovo poslovanje. Također, želja nam je da unapredimo komunikaciju i kvalitetnije informišemo tržište o uslugama koje nudimo.

Hoće li biti novih ulaganja?

Nastavit ćemo investirati u nove tehnološke inovacije i softver sa ciljem unapređenja produktivnosti. 

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti