Profil-lsolation pokreće proizvodnju panela za gradnju kuća

13.03.2017. 10:03 / Izvor: Avaz.ba
Profil-lsolation pokreće proizvodnju panela za gradnju kuća

Materijali koji se koriste u izradi panela su propisani standardima i evropskog su porijekla.

Firma "Profil-lsolation" Žepče, prema obimu proizvodnje i poslovanja, svrstava se u velika preduzeća. Vlasništvo je Tadije Filipovića i njegove supruge Draženke, koja je direktor poslovnice u BiH.

Tri smjene

Firma radi u tri segmenta - ugradnja, industrijska izolacija i održavanje, a specifičnost ovog preduzeća je u tome što se jedini bave proizvodnjom panela za hladnjače.

Firma se bavi ugradnjom industrijskih izolacija te, pored tople i izolacije hladnjača, u Zepču imaju glavni proizvodni pogon, gdje se proizvode sendvič-paneli, jedini takve vrste u BiH. U proizvodnoj hali od skoro 1.000 kvadrata na savremenim postrojenjima u tri smjene radi nekoliko ekipa zaposlenih.

"Profil-lsolation" zapošljava sedamdesetak radnika, uključujući i podružnice u Doboju te Splitu. Proizvodni pogon u Žepču radi punim kapacitetom, a paneli se izvoze na evropsko i svjetsko tržište. Firma posjeduje sve certifikate ISO standarda te SCC certifikat iz oblasti zaštite na radu.

Poseban segment djelovanja su stalni poslovi na izolacijskom održavanju u Rafineriji ulja u Modriči, brodogradilištima u Trogiru i Rijeci (Hrvatska) te u Raifineriji ulja u Rijeci. U nekoliko projekata prate firmu "Urbas" Austrija te "Eho" Laško, Slovenija.

Materijali koji se koriste u izradi panela su propisani standardima i evropskog su porijekla.

"Profil Isolation" postoji više od 10 godina i može se pohvaliti kvalificiranom mladom radnom snagom. Vlasnik firme Tadija Filipović ističe Antu Markanovića, Željku Tomić, Ružicu Bošnjak i Enesa Ahmića, koji su dio tima proizvodno-ekonomskih poslova.

Strana tržišta

Odnedavno je, zajedno s ulagačem iz Australije, registrirana nova firma "PRO 9". Proizvodna hala već je u pripremi. Izrađivat će se specijalni paneli za gradnju kuća, namijenjenih prvenstveno svjetskom, odnosno tržištu Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata te zapadne Evrope. Testni primjerci su labaratorijski ispitani i odobreni, a trenutno se radi na ugradnji postrojenja, saznajemo od Tadije Filipovića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti